Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The samples of dried mushrooms of the Boletaceae family were analyzed by GC-MS analysis using SPME and extraction distillation. Identification and determination of the approximate quantity of volatile compounds were carried out in three samples of dichloromethane solution obtained by Likens-Nickerson extraction. The main volatile compounds were identified by GC-MS analysis using SPME method (en)
- Metodou GC-MS na kapilární koloně se stacionární fází TR-5 (30 m x 0,32 mm, s tloušťkou filmu 1,0 μm, Thermo Fisher Scientific, USA) byly podrobně analyzovány těkavé látky ze sušených plodnic hřibu smrkového (Boletus edulis), sušených plodnic hřibu kováře (Boletus erythropus) a sušených plodnic klouzku sličného (Suillus grevillei). Metodou SPME (sorpcí na vlákno s Carbowax-divinylbenzenovým kopolymerem) byly analyzovány těkavé látky sušených plodnic a dále byly analyzovány dichlormethanové extrakty získané simultánní extrakční destilací těchto vzorků. Byly identifikovány hlavní těkavé složky. Byla potvrzena přítomnost pyrazinových derivátů, které se významně uplatňují v senzorických vlastnostech sušených i vařených plodnic analyzovaných hub. Jsou diskutovány další identifikované skupiny těkavých látek a jejich význam pro senzorické vlastnosti těchto materiálů.
- Metodou GC-MS na kapilární koloně se stacionární fází TR-5 (30 m x 0,32 mm, s tloušťkou filmu 1,0 μm, Thermo Fisher Scientific, USA) byly podrobně analyzovány těkavé látky ze sušených plodnic hřibu smrkového (Boletus edulis), sušených plodnic hřibu kováře (Boletus erythropus) a sušených plodnic klouzku sličného (Suillus grevillei). Metodou SPME (sorpcí na vlákno s Carbowax-divinylbenzenovým kopolymerem) byly analyzovány těkavé látky sušených plodnic a dále byly analyzovány dichlormethanové extrakty získané simultánní extrakční destilací těchto vzorků. Byly identifikovány hlavní těkavé složky. Byla potvrzena přítomnost pyrazinových derivátů, které se významně uplatňují v senzorických vlastnostech sušených i vařených plodnic analyzovaných hub. Jsou diskutovány další identifikované skupiny těkavých látek a jejich význam pro senzorické vlastnosti těchto materiálů. (cs)
|
Title
| - Těkavé látky vybraných hřibovitých hub
- Volatile components of selected Boletus and Suillus species (en)
- Těkavé látky vybraných hřibovitých hub (cs)
|
skos:prefLabel
| - Těkavé látky vybraných hřibovitých hub
- Volatile components of selected Boletus and Suillus species (en)
- Těkavé látky vybraných hřibovitých hub (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/07:00019173!RIV08-MSM-22330___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/07:00019173
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Boletus edulis; Boletus erythropus; Suillus grevillei; volatiles; GC-MS; SPME (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník XXXVIII. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin, , 21.-23.5. 2007, Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštejnem, ČR
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Janda, Václav
- Pudil, František
- Uvíra, Roman
- Šrůta, P.
- Brejchová, Blanka
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |