About: Využití bioluminiscenční detekce ATP pro mikrobiologickou kontrolu v pivovarství a výčepní technologii     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Microbiological cleanliness in the brewery and then subsequently during the beer tapping is one of the most important parameters that determine the resultant quality of beer served to the consumer. During beer production is neccesary to check cleanliness of the process equipment and CIP efficiency. The most used kind of the micbiological checking method is the gorowing on agar plates after the membrane filtration. Disadvantage of this method are time consumption and delayed results (few days). There are needs to obtain results of microbiological claenliness in short time after cleaning process, before use of the equipment. Therefore is important to ascertain posibilities of use rapid check methods as is ATP (adenosintriphosphate) bioluminiscent detection as non-direct mirobiological method developed in 1960's. Thanks for its rapidity and simplicity was implemented in many field of food industry. (en)
  • Mikrobiologická čistota v pivovaru a následně i při čepování piva je jedním z nejdůležitějších parametrů určujících výslednou kvalitu piva podávaného spotřebiteli. Během jeho výroby je třeba pravidelně kontrolovat čistotu zařízení a účinnost sanitací. Nejrozšířenějším způsobem jak kontrolovat přítomnost mikroorganismů v pivovarství je využití kultivačních vyšetření, která jsou spolehlivá a při využití vhodných živných půd také selektivní. Nevýhodou je však poměrně dlouhá doba mezi odběrem vzorku a výsledky vyšetření, která bývá obvykle několik dní a rovněž pracnost přípravy a očkování vzorků. U vysanitovaného výrobního zařízení či piva připraveného k expedici není však obvykle možnost čekat několik dní na výsledky klasického kultivačního vyšetření. Rovněž kontrola čistoty výčepů je efektivní pouze v případě okamžitých výsledků z důvodu možnosti zpětné vazby s obsluhou restaurace. Z těchto důvodů je nezbytné věnovat velkou pozornost možnosti využití rychlých kontrolních metod, které poskytuj
  • Mikrobiologická čistota v pivovaru a následně i při čepování piva je jedním z nejdůležitějších parametrů určujících výslednou kvalitu piva podávaného spotřebiteli. Během jeho výroby je třeba pravidelně kontrolovat čistotu zařízení a účinnost sanitací. Nejrozšířenějším způsobem jak kontrolovat přítomnost mikroorganismů v pivovarství je využití kultivačních vyšetření, která jsou spolehlivá a při využití vhodných živných půd také selektivní. Nevýhodou je však poměrně dlouhá doba mezi odběrem vzorku a výsledky vyšetření, která bývá obvykle několik dní a rovněž pracnost přípravy a očkování vzorků. U vysanitovaného výrobního zařízení či piva připraveného k expedici není však obvykle možnost čekat několik dní na výsledky klasického kultivačního vyšetření. Rovněž kontrola čistoty výčepů je efektivní pouze v případě okamžitých výsledků z důvodu možnosti zpětné vazby s obsluhou restaurace. Z těchto důvodů je nezbytné věnovat velkou pozornost možnosti využití rychlých kontrolních metod, které poskytuj (cs)
Title
  • Využití bioluminiscenční detekce ATP pro mikrobiologickou kontrolu v pivovarství a výčepní technologii
  • Využití bioluminiscenční detekce ATP pro mikrobiologickou kontrolu v pivovarství a výčepní technologii (cs)
  • Application ATP bioluminiscent based control in brewing and beer tapping (en)
skos:prefLabel
  • Využití bioluminiscenční detekce ATP pro mikrobiologickou kontrolu v pivovarství a výčepní technologii
  • Využití bioluminiscenční detekce ATP pro mikrobiologickou kontrolu v pivovarství a výčepní technologii (cs)
  • Application ATP bioluminiscent based control in brewing and beer tapping (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/07:00019146!RIV08-MSM-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 41-44
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1M0570), Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 459989
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/07:00019146
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Beer; spoilage organism; ATP bioluminiscence (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [BB0DA4E00185]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník XXXVIII. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin, , 21.-23.5. 2007, Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštejnem, ČR
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Fiala, Jaromír
  • Koucký, Ondřej
  • Zavadilová, Michala
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1802-1433
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VÚPP
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software