Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - In the recent times, numerous industrially produced preparates have been increasingly used in beer production. These products contain often synthetically or semi-synthetically prepared equivalents of substances that previously got into beer naturally from the raw materials. Hydrogenated iso-alpha-acids belong amongst these substances. Their use provides significant technological advantages (high sensory bitterness, stable content of bitter substances and thus easier dosing, positive effect on foam stability and higher sensory stability) on one hand, but on the other, it denies the %22image%22 of particularly Czech beer as a beverage prepared solely from natural ingredients. (en)
- V poslední době je při výrobě piva stále více využíváno řady průmyslově vyráběných preparátů, obsahujících často synteticky nebo polosynteticky připravené ekvivalenty látek, které se dříve dostávaly do piva přirozenou cestou z jednotlivých surovin. Mezi tyto látky patří i hydrogenované iso-alfa-kyseliny, jejichž použití na jedné straně poskytuje značné technologické výhody (vyšší senzorická hořkost, neměnný obsah hořkých látek a z toho vyplývající jednodušší dávkování, pozitivní vliv na pěnivost a vyšší senzorickou stabilitu), na druhé straně popírá %22image%22 zejména českého piva jako nápoje připraveného výhradně z přírodních surovin.
- V poslední době je při výrobě piva stále více využíváno řady průmyslově vyráběných preparátů, obsahujících často synteticky nebo polosynteticky připravené ekvivalenty látek, které se dříve dostávaly do piva přirozenou cestou z jednotlivých surovin. Mezi tyto látky patří i hydrogenované iso-alfa-kyseliny, jejichž použití na jedné straně poskytuje značné technologické výhody (vyšší senzorická hořkost, neměnný obsah hořkých látek a z toho vyplývající jednodušší dávkování, pozitivní vliv na pěnivost a vyšší senzorickou stabilitu), na druhé straně popírá %22image%22 zejména českého piva jako nápoje připraveného výhradně z přírodních surovin. (cs)
|
Title
| - Použití iso-alfa-hořkých kyselin v pivovarství.
- Použití iso-alfa-hořkých kyselin v pivovarství. (cs)
- Application of iso-alpha-bitter acids in brewing. (en)
|
skos:prefLabel
| - Použití iso-alfa-hořkých kyselin v pivovarství.
- Použití iso-alfa-hořkých kyselin v pivovarství. (cs)
- Application of iso-alpha-bitter acids in brewing. (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/07:00019116!RIV08-MSM-22330___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(1M0570), Z(MSM6046137305)
|
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/07:00019116
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Beer; wort; iso-alpha acids; dihydro-iso-alpha acids; tetrahydro-iso-alpha acids; hexahydro-iso-alpha acids (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Dostálek, Pavel
- Brányik, Tomáš
- Karabín, Marcel
- Kruliš, Radim
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |