About: Extrakce bakteriocinu kmene Enterococcus mundtii EN3 organickým rozpouštědlem a pomocí adsorpce bakteriocinu na buněčnou stěnu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Účelem této práce bylo zjistit možnosti extrakce bakteriocinu ze supernatantu kmene Enterococcus mundtii EN3 pomocí metody extrakce bílkovin organickým rozpouštědlem a pomocí metody adsorpce bakteriocinu na buněčnou stěnu. Tyto metody se používají jako první stupeň extrakce bakteriocinů. Pro extrakci organickým rozpouštědlem bylo testováno 7 různých rozpouštědel, byl stanoven vliv hodnoty pH a vhodný poměr rozpouštědla k supernatantu. Bylo zjištěno, že při extrakci n-propanolem v objemovém poměru 1:3 při hodnotě pH supernatantu 3 do organické fáze dochází k největšímu přečištění a je dosahováno nejvyšší antibakteriální aktivity a nejvyšší výtěžnosti. Pro metodu adsorpce na buněčnou stěnu byla stanovena jako nejvýhodnější hodnota pH pro desorpci bakteriocinu z buněčné stěny hodnota 2
  • Účelem této práce bylo zjistit možnosti extrakce bakteriocinu ze supernatantu kmene Enterococcus mundtii EN3 pomocí metody extrakce bílkovin organickým rozpouštědlem a pomocí metody adsorpce bakteriocinu na buněčnou stěnu. Tyto metody se používají jako první stupeň extrakce bakteriocinů. Pro extrakci organickým rozpouštědlem bylo testováno 7 různých rozpouštědel, byl stanoven vliv hodnoty pH a vhodný poměr rozpouštědla k supernatantu. Bylo zjištěno, že při extrakci n-propanolem v objemovém poměru 1:3 při hodnotě pH supernatantu 3 do organické fáze dochází k největšímu přečištění a je dosahováno nejvyšší antibakteriální aktivity a nejvyšší výtěžnosti. Pro metodu adsorpce na buněčnou stěnu byla stanovena jako nejvýhodnější hodnota pH pro desorpci bakteriocinu z buněčné stěny hodnota 2 (cs)
  • The aim of this work was to determine methods for bacteriocin extraction from the cell-free supernatant of Enterococcus mundtii EN3 strain using protein extraction by organic solvent method and the adsorption on the cell surface method. These methods are used as the first step of bacteriocin's isolation. Seven different solvents were tested, the influence of broth acidity and supernatant/solvent ratio were determinate. The highest total recovery, the highest antibacterial activity and the highest purification were achieved with 1/3 supernatant/solvent ratio at pH 3 with n-propanol extraction. LM17 was determinated as a more suitable cultivation medium for the adsorption method. The optimal pH value for releasing bacteriocin from the cell is 2. Extraction method gives better results but is laborious, time consuming and requires special equipment. Adsorption method could be an economical procedure to produce large quantities of bacteriocins. (en)
Title
  • Extrakce bakteriocinu kmene Enterococcus mundtii EN3 organickým rozpouštědlem a pomocí adsorpce bakteriocinu na buněčnou stěnu
  • Purification of bacteriocin produced by Enterococcus mundtii EN3 using a organic solvent and the adsorption on the cell surface method (en)
  • Extrakce bakteriocinu kmene Enterococcus mundtii EN3 organickým rozpouštědlem a pomocí adsorpce bakteriocinu na buněčnou stěnu (cs)
skos:prefLabel
  • Extrakce bakteriocinu kmene Enterococcus mundtii EN3 organickým rozpouštědlem a pomocí adsorpce bakteriocinu na buněčnou stěnu
  • Purification of bacteriocin produced by Enterococcus mundtii EN3 using a organic solvent and the adsorption on the cell surface method (en)
  • Extrakce bakteriocinu kmene Enterococcus mundtii EN3 organickým rozpouštědlem a pomocí adsorpce bakteriocinu na buněčnou stěnu (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/07:00019105!RIV08-MSM-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 108-112
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 421482
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/07:00019105
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • enterococcus; mundtii; bacteriocin; osolation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [EF6DCB55A3F8]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výsledky přehlídek a sborník přednášek semináře Mléko a sýry 2007, 11. ročník celostátní přehlídky sýrů 2007 a seminář Mléko a sýry 2007
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Míková, Kamila
  • Chumchalová, Jana
  • Kučerová, Kateřina
  • Miller, Petr
  • Bakir, Hatice eda
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7080-661-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software