About: Základní charakteristika a buněčná lyze kmenů Lactococcus lactis     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • This work was aimed at basic phenotypical characterizations and lytic abilities of Lactococcus lactis strains (NIZO R5, NIZO B643, HMM 81 and AM2) in different media. All strains were specified as Lactococcus lactis subsp. lactis on the base of phenotypical characterizations (pH tolerance (9.2, 9.6), NaCl tolerance (2; 4 a 6,5 % w/w), methylen blue tolerance (0.1 % w/w), arginine hydrolysis, citrate fermentation, nisin production, MICnisin), although the AM2 strain was kept as Lactococcus lactis subsp. cremoris in world microbiological collections. Lytic abilities of lactococci were measured in citrate buffer at the temperature 13°C after 12 days. Lactococcus lactis subsp. lactis NIZO B643 was located as medium lytic strain (cell lysis was from 10 till 30 %) and Lactococcus lactis strains (NIZO R5, HMM 81 and AM2) were located as highly lytic strains (cell lysis were more than 30 %). No prophage was released in Lactococcus lactis AM2 during assignment of presence of thermo-inducible prophage in lact (en)
  • Cílem této práce bylo stanovit základní fenotypické vlastnosti a lytické schopnosti kmenů laktokoků (NIZO R5, NIZO B643, HMM 81 and AM2) v různých médiích. Všechny kmeny byly na základě fenotypových vlastností určeny jako Lactococcus lactis subsp. lactis (tolerance k pH (9.2, 9.6), NaCl (2; 4 a 6,5 % w/w), methylenové modři (0.1 % w/w), hydrolýza argininu , fermentace citrátu , produkce nisinu , MICnisinu), přestože kmen AM2 byl v mikrobiologických sbírkách veden jako Lactococcus lactis subsp. cremoris. Lytické schopnosti laktokoků byly měřeny v citrátovém pufru při teplotě 13°C po dobu 12 dní. Lactococcus lactis subsp. lactis NIZO B643 se choval jako středně lytický kmen (buněčná lyze 10 až 30 %) a ostatní kmeny Lactococcus lactis (NIZO R5, HMM 81 a AM2) byly určeny jako vysoce lytické (buněčná lyze vyšší než 30 %). Přítomnost termoindukovatelného profága u kmene AM2 se nepodařilo zvýšením teploty prokázat (v LM17 bujónu při teplotě 30 a 39 °C po 8 h). Také ostatní kmeny Lactococcus lactis (NIZO R5
  • Cílem této práce bylo stanovit základní fenotypické vlastnosti a lytické schopnosti kmenů laktokoků (NIZO R5, NIZO B643, HMM 81 and AM2) v různých médiích. Všechny kmeny byly na základě fenotypových vlastností určeny jako Lactococcus lactis subsp. lactis (tolerance k pH (9.2, 9.6), NaCl (2; 4 a 6,5 % w/w), methylenové modři (0.1 % w/w), hydrolýza argininu , fermentace citrátu , produkce nisinu , MICnisinu), přestože kmen AM2 byl v mikrobiologických sbírkách veden jako Lactococcus lactis subsp. cremoris. Lytické schopnosti laktokoků byly měřeny v citrátovém pufru při teplotě 13°C po dobu 12 dní. Lactococcus lactis subsp. lactis NIZO B643 se choval jako středně lytický kmen (buněčná lyze 10 až 30 %) a ostatní kmeny Lactococcus lactis (NIZO R5, HMM 81 a AM2) byly určeny jako vysoce lytické (buněčná lyze vyšší než 30 %). Přítomnost termoindukovatelného profága u kmene AM2 se nepodařilo zvýšením teploty prokázat (v LM17 bujónu při teplotě 30 a 39 °C po 8 h). Také ostatní kmeny Lactococcus lactis (NIZO R5 (cs)
Title
  • Základní charakteristika a buněčná lyze kmenů Lactococcus lactis
  • Základní charakteristika a buněčná lyze kmenů Lactococcus lactis (cs)
  • Basic characterization and cell lysis of Lactococcus lactis (en)
skos:prefLabel
  • Základní charakteristika a buněčná lyze kmenů Lactococcus lactis
  • Základní charakteristika a buněčná lyze kmenů Lactococcus lactis (cs)
  • Basic characterization and cell lysis of Lactococcus lactis (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/07:00019088!RIV08-MSM-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 77-80
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 461696
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/07:00019088
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • cell lysis; Lactococcus lactis (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [7BCDE0D78FC5]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Celostátní přehlídky sýrů - Výsledky přehlídek a sborník semináře Mléko a sýry
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Plocková, Milada
  • Šviráková, Eva
  • Abrlová, Magdaléna
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
https://schema.org/isbn
  • 80-7080-620-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 19 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software