Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Analýza obrazu se osvědčila při sledování jak dynamiky růstu plísní, tak i krystalizace solí na povrchu trvanlivých salámů. Vhodným kritériem je v obou případech měření celkové plochy porostlé plísněni nebo pokryté krystaly solí. V případě plísní lze po určitou dobu (než dojde ke spojování jednotlivých kolonií) sledovat dynamiku růstu jejich plísní i podle zvětšujícího se průměru kolonií. Při sledování konkrétních salámů se ukázalo, že použité protiplísňové preparáty zpomalily růst plísní, nejúčinnější byl natamycinový preparát (v dávkování použitém v experimentu). Krystalizace solí, kdy převažoval hydrogenfosforečnan disodný (Na2HPO4), byla ovlivněna recepturou salámu a kolísáním okolních podmínek (teplota a relativní vlhkost vzduchu). (cs)
- Als geeignete Methode für die Verfolgung des Schimmelpizeswachstum, sowie der Salzkristallisierung auf der Oberfläche der Kochsalamis bewährte sich die Bildanalyse (Software NIS-Elements). Mit Hilfe dieser Methodik konnte man einige fungistatische Präparate vergleichen und die Ursache der Phosphatekristallisierung verfolgen.
- Video image analysis proved to be a suitable method for observation of surface phenomenon's of dry sausages. It can occur there both moulds growth and salt crystallisation. Moulds were suppressed by addition of surface treatment by sorbate, lactic acid and natamycin, the last one was most efficient. Predominant crystals on the surface were identified as Na2HPO4; their presence was influenced by polyphosphates addition in the sausage mixture and by oscillations of temperature and relative air humidity (en)
|
Title
| - Schimmelpilzwachstum und Salzkristallisierung auf Wurstwaren
- růst plísní a krystalizace solí na masných výrobcích (cs)
- Moulds growth and salt cristalization on the surface of meat products (en)
|
skos:prefLabel
| - Schimmelpilzwachstum und Salzkristallisierung auf Wurstwaren
- růst plísní a krystalizace solí na masných výrobcích (cs)
- Moulds growth and salt cristalization on the surface of meat products (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/07:00019080!RIV08-MSM-22330___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/07:00019080
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - moulds; meat products; salt cristalization; natamycin; VIA (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| - DE - Spolková republika Německo
|
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pipek, Petr
- Staruch, Ladislav
- Valchař, Pavel
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |