About: Schimmelpilzwachstum und Salzkristallisierung auf Wurstwaren     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Analýza obrazu se osvědčila při sledování jak dynamiky růstu plísní, tak i krystalizace solí na povrchu trvanlivých salámů. Vhodným kritériem je v obou případech měření celkové plochy porostlé plísněni nebo pokryté krystaly solí. V případě plísní lze po určitou dobu (než dojde ke spojování jednotlivých kolonií) sledovat dynamiku růstu jejich plísní i podle zvětšujícího se průměru kolonií. Při sledování konkrétních salámů se ukázalo, že použité protiplísňové preparáty zpomalily růst plísní, nejúčinnější byl natamycinový preparát (v dávkování použitém v experimentu). Krystalizace solí, kdy převažoval hydrogenfosforečnan disodný (Na2HPO4), byla ovlivněna recepturou salámu a kolísáním okolních podmínek (teplota a relativní vlhkost vzduchu). (cs)
  • Als geeignete Methode für die Verfolgung des Schimmelpizeswachstum, sowie der Salzkristallisierung auf der Oberfläche der Kochsalamis bewährte sich die Bildanalyse (Software NIS-Elements). Mit Hilfe dieser Methodik konnte man einige fungistatische Präparate vergleichen und die Ursache der Phosphatekristallisierung verfolgen.
  • Video image analysis proved to be a suitable method for observation of surface phenomenon's of dry sausages. It can occur there both moulds growth and salt crystallisation. Moulds were suppressed by addition of surface treatment by sorbate, lactic acid and natamycin, the last one was most efficient. Predominant crystals on the surface were identified as Na2HPO4; their presence was influenced by polyphosphates addition in the sausage mixture and by oscillations of temperature and relative air humidity (en)
Title
  • Schimmelpilzwachstum und Salzkristallisierung auf Wurstwaren
  • růst plísní a krystalizace solí na masných výrobcích (cs)
  • Moulds growth and salt cristalization on the surface of meat products (en)
skos:prefLabel
  • Schimmelpilzwachstum und Salzkristallisierung auf Wurstwaren
  • růst plísní a krystalizace solí na masných výrobcích (cs)
  • Moulds growth and salt cristalization on the surface of meat products (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/07:00019080!RIV08-MSM-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 52-58
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 9-10
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 449000
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/07:00019080
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • moulds; meat products; salt cristalization; natamycin; VIA (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • DE - Spolková republika Německo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [53462055E939]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Fleischereitechnik
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 23
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pipek, Petr
  • Staruch, Ladislav
  • Valchař, Pavel
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0176-9502
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software