Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Multidimensional analysis in cacao powder evaluation (en)
- Kakaový prášek je produkt získaný zpracováním kakaových bobů. Podle definice Food And Drug Administration je to potravina připravena rozdrcením materiálu, tzv. kakaových pokrutin, který zbude po vylisování kakaového másla z původní kakaové drti. Využití kakaového prášku v dnešní době je velmi pestré. Uplatňuje se v potravinářství nejen jako samostatný výrobek, ale lze ho míchat s tuky k výrobě polev s čokoládovou příchutí, náplní, šlehaných hmot, tukových či máslových krémů, zmrzlin nebo k výrobě nejrůznějších směsí pro přípravu těst. Velké množství produkce kakaového prášku je také využito na přípravu instantních nápojů, které se vyrábějí z cukru, kakaového prášku a lecitinu. U souboru 124 kakaových prášků byl stanoven obsah tuku podle Soxhleta, obsah dusíku podle Kjeldahla, vlhkost sušením, obsah popela, pH, obsah theobrominu a kofeinu pomocí HPLC. Na základě naměřených DRIFT spekter ve viditelné oblasti byla stanovena barva pomocí L*a*b souřadnic. Vyhodnocení analytických dat vícerozměrovou analýzo
- Kakaový prášek je produkt získaný zpracováním kakaových bobů. Podle definice Food And Drug Administration je to potravina připravena rozdrcením materiálu, tzv. kakaových pokrutin, který zbude po vylisování kakaového másla z původní kakaové drti. Využití kakaového prášku v dnešní době je velmi pestré. Uplatňuje se v potravinářství nejen jako samostatný výrobek, ale lze ho míchat s tuky k výrobě polev s čokoládovou příchutí, náplní, šlehaných hmot, tukových či máslových krémů, zmrzlin nebo k výrobě nejrůznějších směsí pro přípravu těst. Velké množství produkce kakaového prášku je také využito na přípravu instantních nápojů, které se vyrábějí z cukru, kakaového prášku a lecitinu. U souboru 124 kakaových prášků byl stanoven obsah tuku podle Soxhleta, obsah dusíku podle Kjeldahla, vlhkost sušením, obsah popela, pH, obsah theobrominu a kofeinu pomocí HPLC. Na základě naměřených DRIFT spekter ve viditelné oblasti byla stanovena barva pomocí L*a*b souřadnic. Vyhodnocení analytických dat vícerozměrovou analýzo (cs)
|
Title
| - Využití vícerozměrové analýzy dat při hodnocení kakaového prášku.
- Multidimensional analysis in cacao powder evaluation (en)
- Využití vícerozměrové analýzy dat při hodnocení kakaového prášku. (cs)
|
skos:prefLabel
| - Využití vícerozměrové analýzy dat při hodnocení kakaového prášku.
- Multidimensional analysis in cacao powder evaluation (en)
- Využití vícerozměrové analýzy dat při hodnocení kakaového prášku. (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/07:00019075!RIV08-MSM-22330___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/07:00019075
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - multidimensional analysis; cacao powder (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - XXXVIII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Synytsya, Andriy
- Veselá, Anežka
- Čopíková, Jana
- Marešová, Martina
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
|
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |