About: Sledování vlivu přídavku antibakteriálního kmene Enterococcus spp. EN3 do majonézy a tatarské omáčky na dobu jejich trvanlivosti     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Strain EN3 isolated from Tartar sauce was identified according to the phenotypical and genotypical methods as Enterococcus mundtii. This strain showed previously wide inhibitory spectrum against different bacteria, because it produces bacteriocin of class II. This strain produced tyramin and showed resistance to streptomycin. Effect of this strain on shelf-life of mayonnaise and Tartar sauce was observed only after addition of its supernatant to Tartar sauce. (en)
  • Kmen EN3 byl izolován z tatarské omáčky a dle fenotypových a genotypových metod identifikován jako Enterococcus mundtii. Tento kmen vykazoval dříve silnou antibakteriální aktivitu díky produkci bakteriocinu II. třídy. Dále tento kmen produkoval tyramin a byl rezistentí vůči streptomycinu. Vliv tohoto kmene na trvanlivost majonézy a tatarské omáčky byl pozorován pouze pro přídaek jeho supernatantu do tatarské omáčky.
  • Kmen EN3 byl izolován z tatarské omáčky a dle fenotypových a genotypových metod identifikován jako Enterococcus mundtii. Tento kmen vykazoval dříve silnou antibakteriální aktivitu díky produkci bakteriocinu II. třídy. Dále tento kmen produkoval tyramin a byl rezistentí vůči streptomycinu. Vliv tohoto kmene na trvanlivost majonézy a tatarské omáčky byl pozorován pouze pro přídaek jeho supernatantu do tatarské omáčky. (cs)
Title
  • Sledování vlivu přídavku antibakteriálního kmene Enterococcus spp. EN3 do majonézy a tatarské omáčky na dobu jejich trvanlivosti
  • Sledování vlivu přídavku antibakteriálního kmene Enterococcus spp. EN3 do majonézy a tatarské omáčky na dobu jejich trvanlivosti (cs)
  • Effect of addition Enterococcus mundtii EN3 in mayonnaise and Tartar sauce on their shelf-life (en)
skos:prefLabel
  • Sledování vlivu přídavku antibakteriálního kmene Enterococcus spp. EN3 do majonézy a tatarské omáčky na dobu jejich trvanlivosti
  • Sledování vlivu přídavku antibakteriálního kmene Enterococcus spp. EN3 do majonézy a tatarské omáčky na dobu jejich trvanlivosti (cs)
  • Effect of addition Enterococcus mundtii EN3 in mayonnaise and Tartar sauce on their shelf-life (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/07:00019069!RIV08-MSM-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 53-59
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B06048), Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 450342
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/07:00019069
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Enterococcus; Tartar sauce; bacteriocin (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3E0FE4443981]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Seminář Mikrobiologie potravin, Třešť
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Míková, Kamila
  • Chumchalová, Jana
  • Kučerová, Kateřina
  • Miller, Petr
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7080-671-5
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software