About: Vliv přídavků netradičních druhů pšenice na vlastnosti těsta a pečiva     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Pšeničná mouka hladká světlá standardní pekařské jakosti (ročník 2006) byla použita pro porovnání vlivu přídavku 4 netradičních pšenic (špalda, dvouzrnka, pšenice psí zub, purpurová pšenice) na jakostní a technologické znaky těsta a pokusného výrobku. Podíl mouk z netradičních pšenic byl 10% z celkového množství. Ve většině případů došlo k neprůkaznému zhoršení reologických vlastností těst v porovnání se standardním těstem bez přídavku. Během první fáze pečení (zapékání) byla sledována nižší míra nárůstu objemu, způsobená zeslabením lepkové struktury. Pro vzorky s přídavkem psího zubu a purpurové pšenice byl zaznamenán pokles asi o 30 % proti standardu.
  • Pšeničná mouka hladká světlá standardní pekařské jakosti (ročník 2006) byla použita pro porovnání vlivu přídavku 4 netradičních pšenic (špalda, dvouzrnka, pšenice psí zub, purpurová pšenice) na jakostní a technologické znaky těsta a pokusného výrobku. Podíl mouk z netradičních pšenic byl 10% z celkového množství. Ve většině případů došlo k neprůkaznému zhoršení reologických vlastností těst v porovnání se standardním těstem bez přídavku. Během první fáze pečení (zapékání) byla sledována nižší míra nárůstu objemu, způsobená zeslabením lepkové struktury. Pro vzorky s přídavkem psího zubu a purpurové pšenice byl zaznamenán pokles asi o 30 % proti standardu. (cs)
  • Fine wheat flour of usual baking quality (crop 2006) was used for comparison of 4 non-traditional wheat species (spelta, dicoccon, trinaldia, purple-grain wheat). Addition of those samples flour was calculated as 10% of total flour amount. Insignificant changes of dough rhelogical behavior in comparison with pure flour standard were caused by different gluten structures; in majority a decrease of technological quality was detected. During of the first stage of baking, approx. 30% lower volume rises were observed in cases of trinaldia and purple-grain wheat. However, specific bread volume did not differed provably from value of standard bread for both mentioned species. (en)
Title
  • Vliv přídavků netradičních druhů pšenice na vlastnosti těsta a pečiva
  • Dough and bread properties influenced by non-traditional wheat species addition (en)
  • Vliv přídavků netradičních druhů pšenice na vlastnosti těsta a pečiva (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv přídavků netradičních druhů pšenice na vlastnosti těsta a pečiva
  • Dough and bread properties influenced by non-traditional wheat species addition (en)
  • Vliv přídavků netradičních druhů pšenice na vlastnosti těsta a pečiva (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/07:00019058!RIV08-MSM-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 6-7
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S, Z(MSM6046137305)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 8
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 458579
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/07:00019058
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • non-traditional wheat; rheology; baling test; specific bread volume (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [35959F307A8C]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Pekař a cukrář
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 14
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hrušková, Marie
  • Švec, Ivan
  • Jirsa, Ondřej
  • Kubalová, M.
  • Bachanová, M.
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1213-2403
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software