Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Kakaový prášek je legislativně definován jako potravina získaná z pražených kakaových bobů zbavených slupek, upravených do formy prášku. Využití kakaového prášku v dnešní době je velmi pestré. Uplatňuje se v potravinářství nejen jako samostatný výrobek, ale lze ho míchat s tuky k výrobě polev s čokoládovou příchutí, náplní, šlehaných hmot, tukových či máslových krémů, zmrzlin nebo k výrobě nejrůznějších směsí pro přípravu těst (např. tzv. kakao na pečení, jehož deklarované složení je kakaový prášek, mléčný cukr a modifikovaný pšeničný škrob). Velké množství produkce kakaového prášku je také využito na přípravu instantních nápojů, které se vyrábějí z cukru, kakaového prášku a lecitinu. Při výrobě čokolády se tradičně vychází z kakaové hmoty. Ke kakaové hmotě se pak přidává cukr, kakaové máslo, případně jeho náhrady. V poslední době se však dostává do popředí i technologie cukrovinek z kakaového prášku. V tom případě je výchozí surovinou kakaový prášek, cukr a náhrady kakaového másla. Objem výroby hmot
- Kakaový prášek je legislativně definován jako potravina získaná z pražených kakaových bobů zbavených slupek, upravených do formy prášku. Využití kakaového prášku v dnešní době je velmi pestré. Uplatňuje se v potravinářství nejen jako samostatný výrobek, ale lze ho míchat s tuky k výrobě polev s čokoládovou příchutí, náplní, šlehaných hmot, tukových či máslových krémů, zmrzlin nebo k výrobě nejrůznějších směsí pro přípravu těst (např. tzv. kakao na pečení, jehož deklarované složení je kakaový prášek, mléčný cukr a modifikovaný pšeničný škrob). Velké množství produkce kakaového prášku je také využito na přípravu instantních nápojů, které se vyrábějí z cukru, kakaového prášku a lecitinu. Při výrobě čokolády se tradičně vychází z kakaové hmoty. Ke kakaové hmotě se pak přidává cukr, kakaové máslo, případně jeho náhrady. V poslední době se však dostává do popředí i technologie cukrovinek z kakaového prášku. V tom případě je výchozí surovinou kakaový prášek, cukr a náhrady kakaového másla. Objem výroby hmot (cs)
- Evaluation of cacao powder by multidimensional data analysis (en)
|
Title
| - Hodnocení kakaového prášku pomocí vícerozměrové analýzy dat
- Hodnocení kakaového prášku pomocí vícerozměrové analýzy dat (cs)
- Evaluation of cacao powder by multidimensional data analysis (en)
|
skos:prefLabel
| - Hodnocení kakaového prášku pomocí vícerozměrové analýzy dat
- Hodnocení kakaového prášku pomocí vícerozměrové analýzy dat (cs)
- Evaluation of cacao powder by multidimensional data analysis (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/07:00019037!RIV08-MSM-22330___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/07:00019037
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - cacao powder; multidimensional data analysis (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Synytsya, Andriy
- Veselá, Anežka
- Čopíková, Jana
- Marešová, Martina
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Slovenská chemická spoločnosť pri SAV
|
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |