About: Změny obsahu energie a chemického složení obilek pšenice po působení abiotických stresorů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Average content of energy in wheat was 16,07 kJ/g in control conditions and 15,86 kJ/g for stress conditions. From chemical analysis was evaluated decrease of proteins to 96-99 % of original value, lipids to 89-97 %, total starch to 93-98 %. Application of 24-epibrassinolide enhanced stress tolerance to less favourable anvironmental conditions. (en)
  • Průměrný obsah energie v zrnu odrůd pšenice pěstovaných v kontrolních podmínkách byl 16,07 kJ/g a v zrnu rostlin pěstovaných v podmínkách stresu byl 15,86 kJ/g. Z výsledků chemických analýz bylo zjištěno snížení obsahu bílkovin na 96-99 % původní hodnoty, u tuků na 89-97 %, u celkového škrobu na 93-98 %. Aplikace 24-epibrassinolidu působila pozitivně na stresované rostliny, neboť po jeho aplikaci došlo k zmírnění negativního vlivu abiotických stresorů.
  • Průměrný obsah energie v zrnu odrůd pšenice pěstovaných v kontrolních podmínkách byl 16,07 kJ/g a v zrnu rostlin pěstovaných v podmínkách stresu byl 15,86 kJ/g. Z výsledků chemických analýz bylo zjištěno snížení obsahu bílkovin na 96-99 % původní hodnoty, u tuků na 89-97 %, u celkového škrobu na 93-98 %. Aplikace 24-epibrassinolidu působila pozitivně na stresované rostliny, neboť po jeho aplikaci došlo k zmírnění negativního vlivu abiotických stresorů. (cs)
Title
  • Změny obsahu energie a chemického složení obilek pšenice po působení abiotických stresorů
  • Změny obsahu energie a chemického složení obilek pšenice po působení abiotických stresorů (cs)
  • Changes of energy content and chemical composition of wheat grains after abiotic stesses effects (en)
skos:prefLabel
  • Změny obsahu energie a chemického složení obilek pšenice po působení abiotických stresorů
  • Změny obsahu energie a chemického složení obilek pšenice po působení abiotických stresorů (cs)
  • Changes of energy content and chemical composition of wheat grains after abiotic stesses effects (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/06:00017963!RIV07-MZE-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 79-82
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF3044), Z(MSM6046070901)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 510155
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/06:00017963
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • abiotic stresses, wheat, chemical composition, net energy, 24-epibrassinolide (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [169C4909B0D1]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Polana u Hriňové, Slovensko
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Pardubice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník z 28. Mezinárodního slovenského a českého kalorimetrického semináře 2006
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kadlec, Pavel
  • Hnilička, F.
  • Hniličková, H.
  • Bláha, L.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita Pardubice
https://schema.org/isbn
  • 80-7194-859-4
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software