About: Role NSLAB při zrání sýrů s nízkodohřívanou sýřeninou.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Nezákysové bakterie mléčného kvašení (NSLAB) hrají významnou roli při zrání sýrů s nízkodohřívanou sýřeninou. V sýrech rostou velmi dobře, rychle a během zrání se stávají dominantní mikroflórou, přestože nejsou cíleně přidávány do mléka. Zdrojem NSLAB je syrové mléko, ingredience k výrobě sýra, personál, strojní zařízení, vzduch nebo nedostačující hygienicko-sanitační režim výroby či pasterace. Díky přirozenému výskytu NSLAB v sýrech se mnoho studií zabývá studiem jejich antimikrobiálních, probiotických, proteolytických vlastností s cílem využití vybraných kmenů NSLAB jako doplňkových kultur při výrobě sýrů s nízkodohřívanou sýřeninou.
  • Nezákysové bakterie mléčného kvašení (NSLAB) hrají významnou roli při zrání sýrů s nízkodohřívanou sýřeninou. V sýrech rostou velmi dobře, rychle a během zrání se stávají dominantní mikroflórou, přestože nejsou cíleně přidávány do mléka. Zdrojem NSLAB je syrové mléko, ingredience k výrobě sýra, personál, strojní zařízení, vzduch nebo nedostačující hygienicko-sanitační režim výroby či pasterace. Díky přirozenému výskytu NSLAB v sýrech se mnoho studií zabývá studiem jejich antimikrobiálních, probiotických, proteolytických vlastností s cílem využití vybraných kmenů NSLAB jako doplňkových kultur při výrobě sýrů s nízkodohřívanou sýřeninou. (cs)
  • Non-starter lactic acid bacteria (NSLAB) play an important role during ripening of semi-hard cheese. They are not added directly to cheese-milk, they grow fast to high numbers and become a dominant microflora of semi-hard cheese. The NSLAB present in cheese originate from raw milk, ingredients use for cheese-making, staff, dairy equipment, air. They occur in cheese due to the insufficient hygienic sanitization and pasteurization. In the several studies the antimicrobial, probiotic and proteolytic properties of NSLAB, that grow naturally, were investigated, to use them as adjunct cultures in semi-hard cheese production. (en)
Title
  • Role NSLAB při zrání sýrů s nízkodohřívanou sýřeninou.
  • The role of NSLAB in semi-hard cheese during ripening (en)
  • Role NSLAB při zrání sýrů s nízkodohřívanou sýřeninou. (cs)
skos:prefLabel
  • Role NSLAB při zrání sýrů s nízkodohřívanou sýřeninou.
  • The role of NSLAB in semi-hard cheese during ripening (en)
  • Role NSLAB při zrání sýrů s nízkodohřívanou sýřeninou. (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/06:00017857!RIV07-MSM-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 9-11
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 98
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 497855
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/06:00017857
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • NSALB; cheese; milk (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [765A00D2D0A2]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlékařské listy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Plocková, Milada
  • Tůma, Štěpán
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1212-950X
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software