Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Nezákysové bakterie mléčného kvašení (NSLAB) hrají významnou roli při zrání sýrů s nízkodohřívanou sýřeninou. V sýrech rostou velmi dobře, rychle a během zrání se stávají dominantní mikroflórou, přestože nejsou cíleně přidávány do mléka. Zdrojem NSLAB je syrové mléko, ingredience k výrobě sýra, personál, strojní zařízení, vzduch nebo nedostačující hygienicko-sanitační režim výroby či pasterace. Díky přirozenému výskytu NSLAB v sýrech se mnoho studií zabývá studiem jejich antimikrobiálních, probiotických, proteolytických vlastností s cílem využití vybraných kmenů NSLAB jako doplňkových kultur při výrobě sýrů s nízkodohřívanou sýřeninou.
- Nezákysové bakterie mléčného kvašení (NSLAB) hrají významnou roli při zrání sýrů s nízkodohřívanou sýřeninou. V sýrech rostou velmi dobře, rychle a během zrání se stávají dominantní mikroflórou, přestože nejsou cíleně přidávány do mléka. Zdrojem NSLAB je syrové mléko, ingredience k výrobě sýra, personál, strojní zařízení, vzduch nebo nedostačující hygienicko-sanitační režim výroby či pasterace. Díky přirozenému výskytu NSLAB v sýrech se mnoho studií zabývá studiem jejich antimikrobiálních, probiotických, proteolytických vlastností s cílem využití vybraných kmenů NSLAB jako doplňkových kultur při výrobě sýrů s nízkodohřívanou sýřeninou. (cs)
- Non-starter lactic acid bacteria (NSLAB) play an important role during ripening of semi-hard cheese. They are not added directly to cheese-milk, they grow fast to high numbers and become a dominant microflora of semi-hard cheese. The NSLAB present in cheese originate from raw milk, ingredients use for cheese-making, staff, dairy equipment, air. They occur in cheese due to the insufficient hygienic sanitization and pasteurization. In the several studies the antimicrobial, probiotic and proteolytic properties of NSLAB, that grow naturally, were investigated, to use them as adjunct cultures in semi-hard cheese production. (en)
|
Title
| - Role NSLAB při zrání sýrů s nízkodohřívanou sýřeninou.
- The role of NSLAB in semi-hard cheese during ripening (en)
- Role NSLAB při zrání sýrů s nízkodohřívanou sýřeninou. (cs)
|
skos:prefLabel
| - Role NSLAB při zrání sýrů s nízkodohřívanou sýřeninou.
- The role of NSLAB in semi-hard cheese during ripening (en)
- Role NSLAB při zrání sýrů s nízkodohřívanou sýřeninou. (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/06:00017857!RIV07-MSM-22330___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/06:00017857
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| |
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Plocková, Milada
- Tůma, Štěpán
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |