Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Polyphenols are natural antioxidants present in plants and have a positive effect on human health due to their anti-inflammation, anticarcinogenic and anti-microbial effects. Methods for determining antioxidative capacity of liquid extracts of malt and barley were used in the study. These method are FRAP (Ferric Reducing Antioxidant Power), ABTS and ITT (Indicative Test Time). Furthermore, the content of total polyphenols was determined by the Folin-Ciocalteu method. The level of total polyphenols in malt extracts ranged in 2,5-4,5 mg of gallic acid per gram of dry matter. (en)
- Polyfenoly jako přirozené antioxidanty přítomné v rostlinách mají příznivý vliv na lidské zdraví svými protizánětlivými, antikarcinogenními a antimikrobiálními účinky. V práci byly použity metody pro stanovení antioxidační kapacity vodných výluhů sladu a ječmene.Těmito metodami jsou FRAP (Ferric Reducing Antioxidant Power), ABTS a ITT (Indicative Test Time). Dále byl stanovován obsah celkových polyfenolů metodou Folin-Ciocalteu. Pro sladové extrakty se hodnota celkových polyfenolů pohybovala v rozmezí 2,5-4,5 mg kyseliny gallové/ gsuš.
- Polyfenoly jako přirozené antioxidanty přítomné v rostlinách mají příznivý vliv na lidské zdraví svými protizánětlivými, antikarcinogenními a antimikrobiálními účinky. V práci byly použity metody pro stanovení antioxidační kapacity vodných výluhů sladu a ječmene.Těmito metodami jsou FRAP (Ferric Reducing Antioxidant Power), ABTS a ITT (Indicative Test Time). Dále byl stanovován obsah celkových polyfenolů metodou Folin-Ciocalteu. Pro sladové extrakty se hodnota celkových polyfenolů pohybovala v rozmezí 2,5-4,5 mg kyseliny gallové/ gsuš. (cs)
|
Title
| - Studium antioxidační kapacity sladových polyfenolů.
- Study of malting polyphenols and their antioxidant capacity. (en)
- Studium antioxidační kapacity sladových polyfenolů. (cs)
|
skos:prefLabel
| - Studium antioxidační kapacity sladových polyfenolů.
- Study of malting polyphenols and their antioxidant capacity. (en)
- Studium antioxidační kapacity sladových polyfenolů. (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/06:00017851!RIV07-MSM-22330___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(1M0570), Z(MSM6046137305)
|
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/06:00017851
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Polyphenols; antioxidant capacity; malt; FRAP; ABTS; ITT. (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - XXXVII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin,Skalský Dvůr,29-31.5.2006
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Dostálek, Pavel
- Dvořáková, Markéta
- Douaire, Maelle
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |