About: Optimalizace ošetření piva před stočením do transportních obalů KEG     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce je porovnat různé možnosti závěrečného ošetření piva před stočením do transportních obalů, zhodnotit vliv různých metod ošetření na konečnou kvalitu piva, koloidní stabilitu a senzorické hodnocení konzumenty a optimalizovat způsob závěrečného ošetření piva před stočením do transportních obalů. Práce byla měřena ve dvou různých středně velkých českých pivovarech. Porovnávány byly tunelový pastér, membránový filtr, hloubkový filtr a průtokový pastér.Porovnávání jednotlivých zařízení bylo provedeno sledováním rozdílných hodnot vybraných analytických parametrů piva před a po ošetření piva jednotlivými zařízeními zahrnujících barvu piva, pH, obsah alkoholu, extrakt, zákal, obsah polyfenolů, pěnivost NIBEM. Byla provedena šoková zkouška podle Basařové a Kahlera a senzorická analýza. Na cestě piva z ležáckého sklepa až po stočení byla měřena změna obsahu kyslíku v pivě a změna redoxního potenciálu. Získaná data byla zpracována statistickými funkcemi programu Microsoft Excel.Na základě naměřených
  • Cílem práce je porovnat různé možnosti závěrečného ošetření piva před stočením do transportních obalů, zhodnotit vliv různých metod ošetření na konečnou kvalitu piva, koloidní stabilitu a senzorické hodnocení konzumenty a optimalizovat způsob závěrečného ošetření piva před stočením do transportních obalů. Práce byla měřena ve dvou různých středně velkých českých pivovarech. Porovnávány byly tunelový pastér, membránový filtr, hloubkový filtr a průtokový pastér.Porovnávání jednotlivých zařízení bylo provedeno sledováním rozdílných hodnot vybraných analytických parametrů piva před a po ošetření piva jednotlivými zařízeními zahrnujících barvu piva, pH, obsah alkoholu, extrakt, zákal, obsah polyfenolů, pěnivost NIBEM. Byla provedena šoková zkouška podle Basařové a Kahlera a senzorická analýza. Na cestě piva z ležáckého sklepa až po stočení byla měřena změna obsahu kyslíku v pivě a změna redoxního potenciálu. Získaná data byla zpracována statistickými funkcemi programu Microsoft Excel.Na základě naměřených (cs)
  • The objective of this work is to compare different ways of final treatment of beer before filling into the transport vessels, evaluate influences of different treatment methods at final beer quality, colloidal stability and senzoric profile and optimize way of final beer treatment before filling into the transport vessels. Work was made in two different middle sized breweries. Tunnel pasteurization, flash pasteurization, deep filtration and membrane filtration were compared.Testing of individual processes was done by monitoring different values selected analytical parameters of beer before and after treatment with individual devices including beer color, pH, alcohol content, extract, haze, content of polyphenolics, foam stability NIBEM. Shock test according to Basarova and Kahler and senzoric analysis was made. Beer track from lager cellar to filling line was characterized with changes of oxygen content and changes of redox potential. Results were handled with Microsoft Excel statistical functions.Bas (en)
Title
  • Optimalizace ošetření piva před stočením do transportních obalů KEG
  • Optimalizace ošetření piva před stočením do transportních obalů KEG (cs)
  • Optimization of beer treatment prior to KEG filling (en)
skos:prefLabel
  • Optimalizace ošetření piva před stočením do transportních obalů KEG
  • Optimalizace ošetření piva před stočením do transportních obalů KEG (cs)
  • Optimization of beer treatment prior to KEG filling (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/05:00016107!RIV06-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 534797
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/05:00016107
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Beer; treatment methods; tunnel pasteurization; flash pasteurization; deep filtration; membrane filtration (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0279C217CF34]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/statKonaniAkce
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Fiala, Jaromír
  • Moravec, Josef
  • Kropáček, Jan
  • Baumruk, Miloš
  • Jungmann, František
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/ukonceniAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software