Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem práce je porovnat různé možnosti závěrečného ošetření piva před stočením do transportních obalů, zhodnotit vliv různých metod ošetření na konečnou kvalitu piva, koloidní stabilitu a senzorické hodnocení konzumenty a optimalizovat způsob závěrečného ošetření piva před stočením do transportních obalů. Práce byla měřena ve dvou různých středně velkých českých pivovarech. Porovnávány byly tunelový pastér, membránový filtr, hloubkový filtr a průtokový pastér.Porovnávání jednotlivých zařízení bylo provedeno sledováním rozdílných hodnot vybraných analytických parametrů piva před a po ošetření piva jednotlivými zařízeními zahrnujících barvu piva, pH, obsah alkoholu, extrakt, zákal, obsah polyfenolů, pěnivost NIBEM. Byla provedena šoková zkouška podle Basařové a Kahlera a senzorická analýza. Na cestě piva z ležáckého sklepa až po stočení byla měřena změna obsahu kyslíku v pivě a změna redoxního potenciálu. Získaná data byla zpracována statistickými funkcemi programu Microsoft Excel.Na základě naměřených
- Cílem práce je porovnat různé možnosti závěrečného ošetření piva před stočením do transportních obalů, zhodnotit vliv různých metod ošetření na konečnou kvalitu piva, koloidní stabilitu a senzorické hodnocení konzumenty a optimalizovat způsob závěrečného ošetření piva před stočením do transportních obalů. Práce byla měřena ve dvou různých středně velkých českých pivovarech. Porovnávány byly tunelový pastér, membránový filtr, hloubkový filtr a průtokový pastér.Porovnávání jednotlivých zařízení bylo provedeno sledováním rozdílných hodnot vybraných analytických parametrů piva před a po ošetření piva jednotlivými zařízeními zahrnujících barvu piva, pH, obsah alkoholu, extrakt, zákal, obsah polyfenolů, pěnivost NIBEM. Byla provedena šoková zkouška podle Basařové a Kahlera a senzorická analýza. Na cestě piva z ležáckého sklepa až po stočení byla měřena změna obsahu kyslíku v pivě a změna redoxního potenciálu. Získaná data byla zpracována statistickými funkcemi programu Microsoft Excel.Na základě naměřených (cs)
- The objective of this work is to compare different ways of final treatment of beer before filling into the transport vessels, evaluate influences of different treatment methods at final beer quality, colloidal stability and senzoric profile and optimize way of final beer treatment before filling into the transport vessels. Work was made in two different middle sized breweries. Tunnel pasteurization, flash pasteurization, deep filtration and membrane filtration were compared.Testing of individual processes was done by monitoring different values selected analytical parameters of beer before and after treatment with individual devices including beer color, pH, alcohol content, extract, haze, content of polyphenolics, foam stability NIBEM. Shock test according to Basarova and Kahler and senzoric analysis was made. Beer track from lager cellar to filling line was characterized with changes of oxygen content and changes of redox potential. Results were handled with Microsoft Excel statistical functions.Bas (en)
|
Title
| - Optimalizace ošetření piva před stočením do transportních obalů KEG
- Optimalizace ošetření piva před stočením do transportních obalů KEG (cs)
- Optimization of beer treatment prior to KEG filling (en)
|
skos:prefLabel
| - Optimalizace ošetření piva před stočením do transportních obalů KEG
- Optimalizace ošetření piva před stočením do transportních obalů KEG (cs)
- Optimization of beer treatment prior to KEG filling (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/05:00016107!RIV06-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/05:00016107
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Beer; treatment methods; tunnel pasteurization; flash pasteurization; deep filtration; membrane filtration (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/statKonaniAkce
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Fiala, Jaromír
- Moravec, Josef
- Kropáček, Jan
- Baumruk, Miloš
- Jungmann, František
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/ukonceniAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |