Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The study focuses on the main principles and options of utilizing the methods of molecular biology (PCR) and their testing in a brewery microbiological monitoring.PCR methods are not a routine in malting and brewing, however, as they gradually get financially available and they are irreplaceable in some cases (method speed and accuracy, GMO assessment, yeast strain stability, barley and hops variety durability etc.) it can be expected that they will get implemented into monitoring and production laboratories. (en)
- V tomto příspěvku je uveden základní princip molekulárně genetické metody Polymerase Chain Reaction (PCR) a její možnosti využití ve sladařství, chmelařství a pivovarství. Tato metoda může být například využita pro diagnostiku a detekci kontaminujících mikroorganismů, stanovení GMO, stabilitu kvasničných kmenů, odrůdovou stálost ječmenů a chmele apod. PCR metoda v těchto oborech není zcela běžná a rutinní, ale její postupné zavádění z důvodu rychlosti, přesnosti a v některých případech nenahraditelnosti, se dá v budoucnu očekávat.
- V tomto příspěvku je uveden základní princip molekulárně genetické metody Polymerase Chain Reaction (PCR) a její možnosti využití ve sladařství, chmelařství a pivovarství. Tato metoda může být například využita pro diagnostiku a detekci kontaminujících mikroorganismů, stanovení GMO, stabilitu kvasničných kmenů, odrůdovou stálost ječmenů a chmele apod. PCR metoda v těchto oborech není zcela běžná a rutinní, ale její postupné zavádění z důvodu rychlosti, přesnosti a v některých případech nenahraditelnosti, se dá v budoucnu očekávat. (cs)
|
Title
| - Aplikace metody PCR v pivovarství
- Aplikace metody PCR v pivovarství (cs)
- Application of PCR method in brewing (en)
|
skos:prefLabel
| - Aplikace metody PCR v pivovarství
- Aplikace metody PCR v pivovarství (cs)
- Application of PCR method in brewing (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/05:00015968!RIV06-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/05:00015968
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Beer spoilage organism; fluorescence; Lactobacillus; polymerase chain reaction; PCR (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/statKonaniAkce
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Holubová, Pavla
- Fiala, Jaromír
- Vohánka, Jaroslav
- Juvonen, Riikka
- Storgards, Erna
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/ukonceniAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |