About: C.J.N. Balling's contribution to Czech and international brewing     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Professor C. J. N. Balling (1805-1868) professed at the Prague Polytechnic a wide variety of chemical, theoretical and technological subjects. He very much changed the post-secondary education in the chemistry field by enriching lectures with analytical chemistry and enforcing hands-on learning backed by excellent knowledge of theoretical principles. He trained a number of experts, who became his successors. After the Prague Polytechnic was split into the German and Czech university, they ensured the education of chemistry, but above all fermentation productions, mainly brewing, at the Czech university.Professor Balling's scientific studies were a big contribution on the global scale. At first, he focused on studying and gaining experience in the metallurgy. Also, a lot of his research was from sugar production. Nevertheless, theoretical studies on fermentation techniques and their application brought him the biggest respect from the scientific erudition, especially in brewing. Professor Balling (en)
  • Prof C.J.N.Balling (1805-1868) přednášel na pražské technice širokou škálu chemických teoretických a technologických předmětů. Výrazně ovlivnil vysokoškolskou výuku v oboru chemie rozšířením přednášek o analytickou chemii a prosazováním praktické výuky s dokonalou znalostí teoretických základů. Vychoval řadu odborníků kteří se stali jeho nástupci a zajistili výuku chemie, ale především kvasných výrob, hlavně pivovarství, po rozdělení pražské techniky na německou a českou vysokou školu právě na české technice.Velký přínos světového významu měla vědecká práce prof. Ballinga. Nejdříve se věnoval výzkumu a praxi hutnického průmyslu, mnoho jeho bádání bylo z oblasti cukrovarnictví ale největší uznání vědecké erudice mu přinesly teoretické práce z oblasti fermentačních technik a jejich využití v praxi, především v pivovarství. Prof. Balling úzce spolupracoval s českými pivovarníky, uskutečňoval v pivovarech praktické zkoušky svých technologických námětů, jako zpracování náhražek sladu, úpravy chmelení, kvas
  • Prof C.J.N.Balling (1805-1868) přednášel na pražské technice širokou škálu chemických teoretických a technologických předmětů. Výrazně ovlivnil vysokoškolskou výuku v oboru chemie rozšířením přednášek o analytickou chemii a prosazováním praktické výuky s dokonalou znalostí teoretických základů. Vychoval řadu odborníků kteří se stali jeho nástupci a zajistili výuku chemie, ale především kvasných výrob, hlavně pivovarství, po rozdělení pražské techniky na německou a českou vysokou školu právě na české technice.Velký přínos světového významu měla vědecká práce prof. Ballinga. Nejdříve se věnoval výzkumu a praxi hutnického průmyslu, mnoho jeho bádání bylo z oblasti cukrovarnictví ale největší uznání vědecké erudice mu přinesly teoretické práce z oblasti fermentačních technik a jejich využití v praxi, především v pivovarství. Prof. Balling úzce spolupracoval s českými pivovarníky, uskutečňoval v pivovarech praktické zkoušky svých technologických námětů, jako zpracování náhražek sladu, úpravy chmelení, kvas (cs)
Title
  • C.J.N. Balling's contribution to Czech and international brewing (en)
  • Přínos profesora pražské techniky C.J.N. Ballinga českému a světovému pivovarství
  • Přínos profesora pražské techniky C.J.N. Ballinga českému a světovému pivovarství (cs)
skos:prefLabel
  • C.J.N. Balling's contribution to Czech and international brewing (en)
  • Přínos profesora pražské techniky C.J.N. Ballinga českému a světovému pivovarství
  • Přínos profesora pražské techniky C.J.N. Ballinga českému a světovému pivovarství (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/05:00015869!RIV06-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 538483
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/05:00015869
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Pivovarství; slad; chmel; kvasný proces (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [90A9B4E92EC5]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Basařová, Gabriela
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software