About: Využití analýzy obrazu při hodnocení kvality masných výrobků     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Iridescence is natural effect that occures at cutting surface of meat products like ham. The objective of this work was to describe this phenomenon. The occurence of iridescence was evaluated by sensorial analysis, video analysis (Lucia 3.5a) and reflectance spectrophotometry in visible area (Minolta CM 2600d). Meat products were also scanned during drying; the images of meat products were analysed using programme LUCIA 3.52a. Analysis of these images showed that the area of iridescence incidence decreased during drying. It means that water has effect on area of iridescence incidence. The colour of iridescence has not changed during drying and never lost entirely. Examination of samples with iridescence by spectrophotometry in visible area is not as suitable as use of image analysis. (en)
  • Iridescence (duhové zbarvení) je přirozený jev vyskytující se někdy na nákroji celosvalových masných výrobků. Řada spotřebitelů považuje iridescenci za vizuálně nepěknou a mylně se domnívají, že masný výrobek je zkažený. Cílem této práce bylo popsat duhové zbarvení masných výrobků. Výskyt iridescence u vybraných masných výrobků byl hodnocen vizuálně, pomocí analýzy obrazu (LUCIA 3.52a) a reflekční spektrofotometrie ve viditelné oblasti (Minolta CM 2600d).Masné výrobky (čerstvé nákroje) byly také sledovány v průběhu uchování na vzduchu; snímky byly následně analyzovány programem LUCIA 3.52a. V důsledku vysychání povrchových vrstev se zmenšovala plocha výskytu iridescence, během experimentu se však nikdy neztratila úplně. Analýza obrazu se jeví jako vhodnější metoda zkoumání duhového zbarvení oproti spektrofotometrii, protože vhodným naprahováním lze vybrat pouze oblast iridescence. Použitím spektrofotometrie se získají průměrné hodnoty barvy z celé snímané plochy, což omezuje sledování iridescence
  • Iridescence (duhové zbarvení) je přirozený jev vyskytující se někdy na nákroji celosvalových masných výrobků. Řada spotřebitelů považuje iridescenci za vizuálně nepěknou a mylně se domnívají, že masný výrobek je zkažený. Cílem této práce bylo popsat duhové zbarvení masných výrobků. Výskyt iridescence u vybraných masných výrobků byl hodnocen vizuálně, pomocí analýzy obrazu (LUCIA 3.52a) a reflekční spektrofotometrie ve viditelné oblasti (Minolta CM 2600d).Masné výrobky (čerstvé nákroje) byly také sledovány v průběhu uchování na vzduchu; snímky byly následně analyzovány programem LUCIA 3.52a. V důsledku vysychání povrchových vrstev se zmenšovala plocha výskytu iridescence, během experimentu se však nikdy neztratila úplně. Analýza obrazu se jeví jako vhodnější metoda zkoumání duhového zbarvení oproti spektrofotometrii, protože vhodným naprahováním lze vybrat pouze oblast iridescence. Použitím spektrofotometrie se získají průměrné hodnoty barvy z celé snímané plochy, což omezuje sledování iridescence (cs)
Title
  • Využití analýzy obrazu při hodnocení kvality masných výrobků
  • Využití analýzy obrazu při hodnocení kvality masných výrobků (cs)
  • Image analysis and meat products (en)
skos:prefLabel
  • Využití analýzy obrazu při hodnocení kvality masných výrobků
  • Využití analýzy obrazu při hodnocení kvality masných výrobků (cs)
  • Image analysis and meat products (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/04:00012933!RIV/2005/MSM/223305/N
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 223300004)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 593965
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/04:00012933
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Iridescence;Ham;Meat products;image analysis, surface (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...i/riv/kodPristupu
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [50B05D1A2835]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...n/vavai/riv/nosic
  • 1
http://linked.open...telVyzkumneZpravy
  • VŠCHT Praha
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pipek, Petr
  • Vymětalová, Veronika
  • Jeleníková, Jarmila
  • Šikulová, Markéta
  • Nowak, D.
http://linked.open...rzeVyzkumneZpravy
  • Neuveden
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software