Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Systémy aktivního balení založené na aplikaci obalových materiálů s inkorporovanými nebo imobilizovanými antimikrobiálními činidly představují jeden ze slibných směrů v balení minimálně opracovaných potravin. Cílem této práce bylo stanovit účinek obalové fólie z polyethylenu (LDPE) s nánosem laku obsahujícího 5 % (w/w) Nisaplinu# na růst aerobních sporotvorných bakterií a bakterií Bacillus cereus v baleném taveném sýru. Plátky sýra v kontaktu s nisinem ošetřeným povrchem fólie byly skladovány při 21°Cpo 0, 7, 14, 21 a 28 dní. Získané výsledky potvrdily významný inhibiční účinek použitého systému balení vůči aerobním sporotvorným bakteriím, jejichž kontaminace se snížila až o čtyři logaritmické řády v porovnání s kontrolními vzorky.
- Systémy aktivního balení založené na aplikaci obalových materiálů s inkorporovanými nebo imobilizovanými antimikrobiálními činidly představují jeden ze slibných směrů v balení minimálně opracovaných potravin. Cílem této práce bylo stanovit účinek obalové fólie z polyethylenu (LDPE) s nánosem laku obsahujícího 5 % (w/w) Nisaplinu# na růst aerobních sporotvorných bakterií a bakterií Bacillus cereus v baleném taveném sýru. Plátky sýra v kontaktu s nisinem ošetřeným povrchem fólie byly skladovány při 21°Cpo 0, 7, 14, 21 a 28 dní. Získané výsledky potvrdily významný inhibiční účinek použitého systému balení vůči aerobním sporotvorným bakteriím, jejichž kontaminace se snížila až o čtyři logaritmické řády v porovnání s kontrolními vzorky. (cs)
- Active packaging systems based on the application of packaging materials with incorporated and/or immobilized antimicrobial agents provides one of promising trends in food processing. The object of this work was to test the effect of polyethylene (LDPE) packaging film treated with lacquer containing 5 % (w/w) Nisaplin# on the of growth of aerobic sporforming bacteria and Bacillus cereus in packaged processed cheese. Peaces of cheese in contact with nisin treated film were storaged in 21°C for 0, 7, 14, 21 and 28 days. The obtained results confirmed significant inhibitory effect of such packaging system against aerobic sporforming bacteria, when the decrease of above mentioned bacteria contamination up to four logharitmic orders were determined. (en)
|
Title
| - Redukce růstu mléčných bakterií, Bacillus cereus DMF 2008 a celkového počtu bakterií v sýrech a masných výrobcích pomocí nisinu navázaného na polymerní obalový film
- Redukce růstu mléčných bakterií, Bacillus cereus DMF 2008 a celkového počtu bakterií v sýrech a masných výrobcích pomocí nisinu navázaného na polymerní obalový film (cs)
- Inhibition of lactic bacteria, Bacillus cereus DMF 2008 and total bacteria growth in cheese and meat products due to nisin linked to polymer packaging film (en)
|
skos:prefLabel
| - Redukce růstu mléčných bakterií, Bacillus cereus DMF 2008 a celkového počtu bakterií v sýrech a masných výrobcích pomocí nisinu navázaného na polymerní obalový film
- Redukce růstu mléčných bakterií, Bacillus cereus DMF 2008 a celkového počtu bakterií v sýrech a masných výrobcích pomocí nisinu navázaného na polymerní obalový film (cs)
- Inhibition of lactic bacteria, Bacillus cereus DMF 2008 and total bacteria growth in cheese and meat products due to nisin linked to polymer packaging film (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/04:00012879!RIV/2005/MSM/223305/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/04:00012879
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - active packaging;nisin;cheese;meat products (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - XXXV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Dobiáš, Jaroslav
- Krátká, Jana
- Plocková, Milada
- Šviráková, Eva
- Krejčová, Olga
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |