Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Víno, zkvašený a zušlechtěný mošt nebo rmut z hroznů evropské révy vinné, se často stává objektem falšování vzhledem ke své ceně, dostupnosti ve světě a snadno napodobitelnému základnímu chemickému složení (obsah alkoholu, nízké pH). Z tohoto důvodu také jak evropská tak česká legislativa charakterizuje poměrně do hloubky jednotlivé druhy vín a požadavky na technologii výroby a jejich chemické, fyzikální a senzorické vlastnosti. Pro uvedené účely byla vypracována a je využívána řada analytických metod posuzování autenticity jednotlivých výrobků.
- Víno, zkvašený a zušlechtěný mošt nebo rmut z hroznů evropské révy vinné, se často stává objektem falšování vzhledem ke své ceně, dostupnosti ve světě a snadno napodobitelnému základnímu chemickému složení (obsah alkoholu, nízké pH). Z tohoto důvodu také jak evropská tak česká legislativa charakterizuje poměrně do hloubky jednotlivé druhy vín a požadavky na technologii výroby a jejich chemické, fyzikální a senzorické vlastnosti. Pro uvedené účely byla vypracována a je využívána řada analytických metod posuzování autenticity jednotlivých výrobků. (cs)
- The recent Czech Food law No 110/1997 as amended as well as EU legislative specifies the qualitative parameters of wine and wine must. Wine is often adulterated due to its price, availableness and easy imitation of basic chemical composition (ethanol content, law pH). Requirements for technology of production and chemical, physical and sensory properties are firmly specified. The presented project deals with the summarization of analytical methods for evaluation of wine authenticity. (en)
|
Title
| - Falšování vína
- Falšování vína (cs)
- Wine adulteration (en)
|
skos:prefLabel
| - Falšování vína
- Falšování vína (cs)
- Wine adulteration (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/04:00012786!RIV/2005/MSM/223305/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/04:00012786
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - wine;authenticity;adulteration (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Praktická příručka výrobce a prodejce potravin, 21. aktualizace
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |