About: Enzymatic changes in minimally processed apples     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The impacts of chemical treatment and modified atmosphere on enzymatic changes in minimally processed apples were evaluated. Slices of apple cultivars Golden Delicious and Red Delicious were packed in plastic bags with modified atmospheres: 85% N2, 5% O2, 10% CO2 (MA) and 78% N2, 21% O2, 1% other gases (NA). The changes in colour, firmness, polyphenoloxidase activity, total phenols content and concentration of single phenols during storage were measured. It has been found that the effects of storage atmosphere and antioxidant treatment were not as important as the choice of apple cultivar. Red Delicious is a cultivar with high concentration of phenolic compounds and high activity of polyphenoloxidase; therefore it is difficult to limit the very fast enzymatic changes and subsequent discoloration. (en)
  • V posledních letech pod vlivem trendu zdravého způsobu života vzrostl zájem o čerstvé minimálně opracované ovoce. Mezi minimálně opracovávané plodiny patří i jablka, jedno z nejvíce konzumovaného ovoce, která jsou zdrojem důležitých nutričních látek.Významným problémem při zpracování jablek je enzymové hnědnutí, ke kterému dochází vlivem opracování (loupání, krájení apod.). Intenzita enzymového hnědnutí je dána především aktivitou enzymu polyfenoloxidasy a obsahem fenolických látek jako substrátu. Během mechanických operací dochází k poškození buněčných struktur, uvolnění enzymu a jeho kontaktu s fenoly.(1) V této práci byl hodnocen vliv modifikované atmosfery a antioxidačního máčení na enzymové změny minimálně opracovaných jablek. Plátky jablečných odrůd Golden Delicious a Red Delicious byly baleny do plastových pytlů s modifikovanými atmosférami: 85% N2, 5% O2, 10% CO2 (MA) and 78% N2, 21% O2, 1% ostatní plyny (NA). Během skladování byly měřeny změny barvy, pevnosti, aktivita polyfenoloxidasy, obsah
  • V posledních letech pod vlivem trendu zdravého způsobu života vzrostl zájem o čerstvé minimálně opracované ovoce. Mezi minimálně opracovávané plodiny patří i jablka, jedno z nejvíce konzumovaného ovoce, která jsou zdrojem důležitých nutričních látek.Významným problémem při zpracování jablek je enzymové hnědnutí, ke kterému dochází vlivem opracování (loupání, krájení apod.). Intenzita enzymového hnědnutí je dána především aktivitou enzymu polyfenoloxidasy a obsahem fenolických látek jako substrátu. Během mechanických operací dochází k poškození buněčných struktur, uvolnění enzymu a jeho kontaktu s fenoly.(1) V této práci byl hodnocen vliv modifikované atmosfery a antioxidačního máčení na enzymové změny minimálně opracovaných jablek. Plátky jablečných odrůd Golden Delicious a Red Delicious byly baleny do plastových pytlů s modifikovanými atmosférami: 85% N2, 5% O2, 10% CO2 (MA) and 78% N2, 21% O2, 1% ostatní plyny (NA). Během skladování byly měřeny změny barvy, pevnosti, aktivita polyfenoloxidasy, obsah (cs)
Title
  • Enzymatic changes in minimally processed apples (en)
  • Enzymové změny minimálně opracovaných jablek
  • Enzymové změny minimálně opracovaných jablek (cs)
skos:prefLabel
  • Enzymatic changes in minimally processed apples (en)
  • Enzymové změny minimálně opracovaných jablek
  • Enzymové změny minimálně opracovaných jablek (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/04:00012780!RIV/2005/MSM/223305/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 301;303
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 223300004)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 563032
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/04:00012780
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • apple;modified atmosphere;enzymatic changes (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [86CD9A69231A]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský dvůr, ČR
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • XXXV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Opatová, Hana
  • Schovánková, Jana
  • Cocci, E.
  • Dalla Rosa, M.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
https://schema.org/isbn
  • 80-902671-8-1
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 39 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software