About: Důsledky ošetření hovězích jatečně upravených těl parou a kyselinou mléčnou - sborník     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • ? (en)
  • Při povrchové dekontaminaci hovězích jatečně upravených těl může vedle pozitivního vlivu na údržnost docházet ke zhoršení vzhledu, zejména barvy v důsledku denaturace a oxidace hemových barviv. Byly proto sledovány důsledky, jaké má ošetření povrchu hovězích JUT ostřikem parou a následného postřiku roztokem kyseliny mléčné (PURAC, 2 %) na údržnost a vzhled hovězího masa. Uvedený zákrok vedl ke snížení četnosti mikroorganismů (celková četnost mesofilních a celková četnost psychrofilních mikroorganismů); přitom samotné ošetření parou způsobilo pokles o necelý řád, zatímco následná dekontaminace kyselinou mléčnou vedla k dalšímu snížení o více než řád, takže celkový účinek obou zákroků činí zhruba dva řády. Účinnost se výrazněji projevila u více kontaminovaných kusů. Přestože během chladírenského skladování docházelo k nárůstu mikrobních četností, je patrné, že mezi kontrolními a dekontaminovanými vzorky je na konci skladování výrazný rozdíl zejména u psychrofilních mikrobů. Uvedené zákroky měly nepa
Title
  • Důsledky ošetření hovězích jatečně upravených těl parou a kyselinou mléčnou - sborník
  • Důsledky ošetření hovězích jatečně upravených těl parou a kyselinou mléčnou - sborník (cs)
  • Decontamination of beef carcasses by steam and lactic acid (en)
skos:prefLabel
  • Důsledky ošetření hovězích jatečně upravených těl parou a kyselinou mléčnou - sborník
  • Důsledky ošetření hovězích jatečně upravených těl parou a kyselinou mléčnou - sborník (cs)
  • Decontamination of beef carcasses by steam and lactic acid (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/03:00008531!RIV/2004/MSM/223304/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 79-82
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 223300004)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 604564
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/03:00008531
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • dekontaminace, hovězí jatečně upravené tělo, mikrobiální četnost, barva, světlost (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [AC12B762D968]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník - XXXIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Houška, M.
  • Pipek, Petr
  • Jeleníková, Jarmila
  • Šikulová, Markéta
  • Hoke, K.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
https://schema.org/isbn
  • 80-902671-6-5
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software