Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - ? (en)
- Při povrchové dekontaminaci hovězích jatečně upravených těl může vedle pozitivního vlivu na údržnost docházet ke zhoršení vzhledu, zejména barvy v důsledku denaturace a oxidace hemových barviv. Byly proto sledovány důsledky, jaké má ošetření povrchu hovězích JUT ostřikem parou a následného postřiku roztokem kyseliny mléčné (PURAC, 2 %) na údržnost a vzhled hovězího masa. Uvedený zákrok vedl ke snížení četnosti mikroorganismů (celková četnost mesofilních a celková četnost psychrofilních mikroorganismů); přitom samotné ošetření parou způsobilo pokles o necelý řád, zatímco následná dekontaminace kyselinou mléčnou vedla k dalšímu snížení o více než řád, takže celkový účinek obou zákroků činí zhruba dva řády. Účinnost se výrazněji projevila u více kontaminovaných kusů. Přestože během chladírenského skladování docházelo k nárůstu mikrobních četností, je patrné, že mezi kontrolními a dekontaminovanými vzorky je na konci skladování výrazný rozdíl zejména u psychrofilních mikrobů. Uvedené zákroky měly nepa
|
Title
| - Důsledky ošetření hovězích jatečně upravených těl parou a kyselinou mléčnou - sborník
- Důsledky ošetření hovězích jatečně upravených těl parou a kyselinou mléčnou - sborník (cs)
- Decontamination of beef carcasses by steam and lactic acid (en)
|
skos:prefLabel
| - Důsledky ošetření hovězích jatečně upravených těl parou a kyselinou mléčnou - sborník
- Důsledky ošetření hovězích jatečně upravených těl parou a kyselinou mléčnou - sborník (cs)
- Decontamination of beef carcasses by steam and lactic acid (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/03:00008531!RIV/2004/MSM/223304/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/03:00008531
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - dekontaminace, hovězí jatečně upravené tělo, mikrobiální četnost, barva, světlost (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník - XXXIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Houška, M.
- Pipek, Petr
- Jeleníková, Jarmila
- Šikulová, Markéta
- Hoke, K.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |