Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - V současné době se problém falšování potravin rozšířil i do sekce vaječných a bezvaječných výrobků. Za falšování se považuje klamavé označení bezvaječných výrobků za vaječné, případně použití menšího podílu vaječné hmoty než deklaruje výrobce nebo jež určuje zákon. Není-li na výrobku správně uvedeno složení, porušuje výrobce platné zákony, a to zákon č. 110/1997 Sb. o potravinách a tabákových výrobcích a zákon č. 634/1992 Sb. o ochraně spotřebitele. Mezi markery pro zjištění vaječného podílu ve výrobkupatří cholesterol, tuk, mastné kyseliny a obsah fosforu. Metody, které se používají pro stanovení těchto látek jsou obvykle náročné. Cílem této práce bylo tedy nalezení a optimalizace jednodušší metody. Jinou charakteristickou látkou obsaženou ve vejc ích je lysozym. Lysozym je poměrně stabilní bílkovina vaječného bílku, kterou lze využít pro detekci vaječné hmoty v potravinách. Pro stanovení lysozymu byla navržena metoda založená na on-line spojení kapilární izotachoforézy a kapilární zónové elektrof
- An on-line coupled capillary isotachophoresi-capillary zone electrophoresis method for the determination of egg-lysozyme in pasta were described. Developed method were applied on model and commercial samples of pasta. (en)
|
Title
| - Determination of egg lysozyme in pasta by CITP-CZE (en)
- Stanovení vaječného lysozymu v těstovinách metodou CITP-CZE - sborník
- Stanovení vaječného lysozymu v těstovinách metodou CITP-CZE - sborník (cs)
|
skos:prefLabel
| - Determination of egg lysozyme in pasta by CITP-CZE (en)
- Stanovení vaječného lysozymu v těstovinách metodou CITP-CZE - sborník
- Stanovení vaječného lysozymu v těstovinách metodou CITP-CZE - sborník (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/03:00008511!RIV/2004/MSM/223304/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/03:00008511
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - lysozyme, egg, pasta, capillary, electrophoresis, isotachophoresis (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník XXXIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Voldřich, Michal
- Kvasnička, František
- Čížková, Helena
- Prokorátová, Vendula
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |