About: The relationship of the phenolic acids content and digestibility of nutrients, and palatability of hay in selected forages.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce bylo posoudit obsah fenolických kyselin (PA) ve vztahu k bilanční stravitelnosti živin a chutnosti sena vybraných pícnin. Výzkum navazuje na práci (Loučka a kol., 2001) kde jsou porovnávány faktory ovlivňující obsah PA u vybraných pícnin. Stravitelnost krmných hodnot byla bilančně stanovena na skopcích. Porovnáváno bylo seno z třetí seče trav odrůd Bečva a Perun, jetel odrůd Vesna a Radegast, a to ve stádiu metání a květu. Vztah obsahu PA a stravitelnosti krmných hodnot byl potvrzen. Chutnost (dobrovolný příjem) siláže (travní a jetelové, s probioticko-enzymatickým aditivem a bez něj) a sena trav (odrůd Kora, Perun a Bečva) ve stádiu metání a květu a jetelů (odrůd Vesna, Kvarta a Radegast) byla testována v krmných pokusech u jalovic.Vztah obsahu PA k chutnosti siláže a sena byl potvrzen.
  • The aim of our work was to quantify the phenolic acids (PA) content in the relation to digestibility and palatability of silage or hay. Our research follows the previous work (Loučka a kol., 2001), where results of the PA content in various forages were compared from the biological and technological point of view. The digestibility of hay (grass var. Bečva and Perun, clover var. Vesna and Radegast) from the third harvesting cut, in grass in two maturity stages (bloom and flower) was tested on wethers. The relationship between the PA content and digestibility was found. The palatability (voluntary intake) of silage (from grass and clover, with probiotic-enzymatic additive and without additive) or hay of grass (var. Kora, Perun and Bečva) in two stages of maturity (bloom and flower) and clover (var. Vesna, Kvarta and Radegast) was tested in a feeding trial on heifers. The relationship between the PA content and palatability of silage or hay was found. (en)
Title
  • The relationship of the phenolic acids content and digestibility of nutrients, and palatability of hay in selected forages. (en)
  • Obsah fenolických kyselin ve vztahu k bilanční stravitelnosti živin a chutnosti sena vybraných pícnin
  • Obsah fenolických kyselin ve vztahu k bilanční stravitelnosti živin a chutnosti sena vybraných pícnin (cs)
skos:prefLabel
  • The relationship of the phenolic acids content and digestibility of nutrients, and palatability of hay in selected forages. (en)
  • Obsah fenolických kyselin ve vztahu k bilanční stravitelnosti živin a chutnosti sena vybraných pícnin
  • Obsah fenolických kyselin ve vztahu k bilanční stravitelnosti živin a chutnosti sena vybraných pícnin (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/01:00004595!RIV/2004/GA0/223304/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 24-29
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GA523/00/0567)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 689548
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/01:00004595
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • phenolic acid, silage, grass, clover, palatability, degestibility, heifer (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [52C56ADD781B]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Neuveden
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Biologicky aktivní fenolické látky v zamědělských plodinách
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Loučka, Radko
  • Moravcová, Jitka
  • Machačová, Eliška
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav rostlinné výroby Praha-Výzkumná stanice Jevíč
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software