About: Faktory ovlivňující obsah fenolických kyselin u vabraných pícnin     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Obsahy fenolických kyselin (PA) byly sledovány u tří odrůd trav a tří odrůd jetele lučního z hlediska bilogického (části rostliny, fenofáze, pořadí seče) a technologického (silážování, aerobní degradace siláže, sušení). Obsah PA byl vyšší u trav (Loliuma Festuca) než u jetele (Trifolium pratense). Rozdíly byly nalezeny i mezi jednotlivými odrůdami a vždy byl obsah PA vyšší u čerstvé hmoty než u sena nebo siláže. Negativní účinky PA na chutnost a stravitelnost píce mohou být způsobeny změnami poměru me zi PA a obsahem dusíkatých látek, vlákniny, případně energie.
  • The content of phenolic acid (PA) was determined in three grass varieties as well as in three red clover varieties from the biologic (plant parts, maturity, sequence of the harvesting cut) and the technologic (drying, ensiling, aerobic deterioration) points of view. The PA content was higher in grasses (Lolium a Festuca) than in red clover (Trifolium pratense). The differences between varieties were noticeable and the PA content was higher in the fresh forage than in hay or in silage. The negative influence of PA on palatability and digestibility of forage can be caused by changing PA/crude protein ratio or PA/crude fibre ratio. (en)
Title
  • Faktory ovlivňující obsah fenolických kyselin u vabraných pícnin
  • Faktory ovlivňující obsah fenolických kyselin u vabraných pícnin (cs)
  • Factors affecting phenolic acids levels in some grasses and red clover (en)
skos:prefLabel
  • Faktory ovlivňující obsah fenolických kyselin u vabraných pícnin
  • Faktory ovlivňující obsah fenolických kyselin u vabraných pícnin (cs)
  • Factors affecting phenolic acids levels in some grasses and red clover (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/01:00004594!RIV/2004/GA0/223304/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 18-23
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GA523/00/0567)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 680200
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/01:00004594
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • phenolic compounds, determination, grass, red clover, topology, processing (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [EA86824EDBC2]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Neuveden
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Biologicky aktivní fenolické látky v zemědělských plodinách
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Loučka, Radko
  • Moravcová, Jitka
  • Machačová, Eliška
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav rostlinné výroby Praha-Výzkumná stanice Jevíč
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 35 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software