About: Antilopa losí – perspektivní druh na talířích českých strávníků? Senzorické vlastnosti masa antilopy losí.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce bylo hodnocení senzorických vlastností masa antilopy losí ve srovnání s hovězím masem, v závislosti na teplotě při grilování a délce zrání masa. U antilopího masa s krátkou dobou zrání vykazovalo nejpříznivější kulinární charakteristiky maso s nejnižší konečnou teplotou (70°C), zatímco při delší době zrání (21 dnů) mělo nejpříznivější vlastnosti maso grilované do 80°C. Antilopí maso při teplotě grilování 70°C a délce zrání 4 dny bylo oproti hovězímu (teplota úpravy 80°C) hodnoceno lépe ve vlastnostech intenzita chuti, šťavnatost a křehkost, ale hůře při teplotě úpravy 80 °C v křehkosti a vláknitosti.
  • Cílem práce bylo hodnocení senzorických vlastností masa antilopy losí ve srovnání s hovězím masem, v závislosti na teplotě při grilování a délce zrání masa. U antilopího masa s krátkou dobou zrání vykazovalo nejpříznivější kulinární charakteristiky maso s nejnižší konečnou teplotou (70°C), zatímco při delší době zrání (21 dnů) mělo nejpříznivější vlastnosti maso grilované do 80°C. Antilopí maso při teplotě grilování 70°C a délce zrání 4 dny bylo oproti hovězímu (teplota úpravy 80°C) hodnoceno lépe ve vlastnostech intenzita chuti, šťavnatost a křehkost, ale hůře při teplotě úpravy 80 °C v křehkosti a vláknitosti. (cs)
  • The aim of the study was the evaluation of sensory properties of eland antelope meat compared with beef, depending on the temperature of the grill and the length of meat ageing. Eland meat with a short ageing period showed the most favourable culinary characteristics when the lowest final inner temperature (70 °C) was used, while meat aged for longer time (21 days) had the most favourable characteristics when grilled to 80 °C. Eland meat aged for 4 days and grilled to 70 °C obtained better scores for flavour intensity, juiciness and tenderness compared to beef (final temperature 80 °C). However, when grilled to 80 °C, eland meat was scored lower than beef for tenderness and fibrosity. (en)
Title
  • Antilopa losí – perspektivní druh na talířích českých strávníků? Senzorické vlastnosti masa antilopy losí.
  • Antilopa losí – perspektivní druh na talířích českých strávníků? Senzorické vlastnosti masa antilopy losí. (cs)
  • Eland- perspective species for meat production? Sensory characteristics of eland meat (en)
skos:prefLabel
  • Antilopa losí – perspektivní druh na talířích českých strávníků? Senzorické vlastnosti masa antilopy losí.
  • Antilopa losí – perspektivní druh na talířích českých strávníků? Senzorické vlastnosti masa antilopy losí. (cs)
  • Eland- perspective species for meat production? Sensory characteristics of eland meat (en)
skos:notation
  • RIV/60460709:41610/10:49661!RIV11-MSM-41610___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 10
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 247128
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41610/10:49661
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • eland antelope, meat quality, sensory properties (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [5C82A3730B70]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 6
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bureš, Daniel
  • Kotrba, Radim
  • Adamec, T.
  • Bartoň, L.
http://linked.open...ain/vavai/riv/wos
  • 0
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41610
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 114 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software