About: Estimation of beef carcass composition with help video image analysis of the transverse cuts betwen 8th and 9th rip     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Conducting a research on the application of bioelectric impedance analysis to determine the quality of cattle carcasses, reference values of the relative proportion of fat (%SF) and lean muscle (%SM) in cattle carcasses were obtained by means of a computer analysis of photographic images of the carcass section between the 8th and 9th rib. The applied method utilised a calculation based on the absolute and relative dimensions of the areas of muscle and fat in the section. At the same time, a correlation with bioelectric analysis (BIA) values (resistance and reactive values measured at frequencies of 1 and 100 kHz) was identified. Taking into consideration the values of a partial dissection of sirloin, a relatively consistent correlation was identified only between the proportion of muscle (%SM) and the weight of processed sirloin. Relatively strong dependence of the relative percentage of fat (%SF) and impedance values measured at a frequency of 1 kHz were identified. The results of the analysis indica (en)
  • Při výzkumu použití bio-elektrické impedanční analýzy k stanovení jakosti jatečně upravených těl (JUT) skotu byly získávány referenční hodnoty relativního podílu tuku (%SF) a libové svaloviny (%SM) v JUT skotu pomocí počítačové analýzy fotografických snímků řezů JUT mezi 8. a 9. žebrem. Použitá metoda využívá způsob stanovení výpočtem z absolutních a poměrných velikostí ploch svaloviny a tuku na řezu. Současně byly zjišťovány korelace k hodnotám bio-elektrické analýzy (BIA), konkrétně k rezistancím a reaktancím, které byly měřeny při frekvencích 1 a 100 kHz. Z hodnot dílčí disekce roštěnce byla zjištěna silnější korelace pouze mezi podílem svaloviny %SM a hmotností upravené svíčkové. Byly zjištěny relativně silné závislosti relativního podílu tuku %SF a impedančními hodnotami měřenými na frekvencích 1 kHz. Výsledky rozboru dokázaly, že stanovení složení JUT skotu pomocí VIA řezů je pro výzkumné účely dostatečně přesné, rychlé a mnohonásobně levnější než klasická disekce.
Title
  • Estimation of beef carcass composition with help video image analysis of the transverse cuts betwen 8th and 9th rip (en)
  • Odhad složení jatečně upravených těl skotu pomocí počítačové analýzy obrazupříčných řezů mezi 8. a 9. žebrem
  • Odhad složení jatečně upravených těl skotu pomocí počítačové analýzy obrazupříčných řezů mezi 8. a 9. žebrem (cs)
skos:prefLabel
  • Estimation of beef carcass composition with help video image analysis of the transverse cuts betwen 8th and 9th rip (en)
  • Odhad složení jatečně upravených těl skotu pomocí počítačové analýzy obrazupříčných řezů mezi 8. a 9. žebrem
  • Odhad složení jatečně upravených těl skotu pomocí počítačové analýzy obrazupříčných řezů mezi 8. a 9. žebrem (cs)
skos:notation
  • RIV/60460709:41310/03:00006103!RIV/2004/GA0/413104/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 50.-54.
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GA102/01/1344)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 619138
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41310/03:00006103
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • video image analysis; beef carcass; BIA; part of fat (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [2E1C623BFB5C]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský dvůr u Lísku
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • XXXIV. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bohuslávek, Zdeněk
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VÚPP
https://schema.org/isbn
  • 80-902671-6-5
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41310
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software