About: Bio-elektrická impedanční analýza (BIA) a její použití k určení kvality potravinářských surovin     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The article describes the character of electrical parameters of biological cells and tissues and also possibilities of their modeling. Biological tissue with conductivity and permittivity is able to be modeled on parallel RC circuit. There is derived a substitute scheme of cell and also larger parts of biological tissues. In the basic theoretical analysis there is explained an advantage of use of four-electrode method BIA and all its characteristics. The possibility of use of bio-impedance analyses for meat quality analyses of beef carcasses was evaluated by experimental measuring with 292 beef carcasses. There has been ascertained significant correlations between conformation and resistance (r = 0.86). There also has been calculated regression equations for conformation estimation derived from resistance, length of beef carcass and weight of warm beef carcass which quality characterize achieved determination coefficient r2 = 0,88. (en)
  • Referát popisuje charakter elektrických parametrů biologických buněk a tkání i možnosti jejich modelování. Biologickou tkáň o měrné vodivosti a permitivitě je možno modelovat paralelním RC obvodem. Je odvozeno náhradní schéma buňky i větších částí biologických tkání. Výhodnost použití a vlastnosti čtyř-elektrodové metody BIA je vysvětleno v základním teoretickém rozboru. Možnost použití bio-impedanční analýzy k odhadu jakosti jatečně upravených půlek skotu byla ověřena na experimentálním měření na 292 kusech skotu. Byly zjištěny významné korelace mezi zmasilostí a rezistancí (r = 0,86). Byla vypočtena regresní rovnice pro odhad zmasilosti, odvozená z rezistance, délky jatečně upraveného těla (JUT) a hmotnosti teplého JUT, jejíž kvalitu charakterizuje docílený koeficient determinace r2 = 0,88.
Title
  • Bio-elektrická impedanční analýza (BIA) a její použití k určení kvality potravinářských surovin
  • Bio-elektrická impedanční analýza (BIA) a její použití k určení kvality potravinářských surovin (cs)
  • Use of BIA method for the estimation of beef carcass composition (en)
skos:prefLabel
  • Bio-elektrická impedanční analýza (BIA) a její použití k určení kvality potravinářských surovin
  • Bio-elektrická impedanční analýza (BIA) a její použití k určení kvality potravinářských surovin (cs)
  • Use of BIA method for the estimation of beef carcass composition (en)
skos:notation
  • RIV/60460709:41310/02:00004549!RIV/2003/GA0/413103/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 103-106
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GA102/01/1344), Z(MSM 413100015)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 639626
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41310/02:00004549
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • bio-electrical impedance, beef carcass, estimation of commercial grading, conformation, fatness (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D5ABAED62F32]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník - XXXIII Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bohuslávek, Zdeněk
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav potravinářský Praha
https://schema.org/isbn
  • 80-902671-5-7
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41310
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 117 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software