Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The article describes the character of electrical parameters of biological cells and tissues and also possibilities of their modeling. Biological tissue with conductivity and permittivity is able to be modeled on parallel RC circuit. There is derived a substitute scheme of cell and also larger parts of biological tissues. In the basic theoretical analysis there is explained an advantage of use of four-electrode method BIA and all its characteristics. The possibility of use of bio-impedance analyses for meat quality analyses of beef carcasses was evaluated by experimental measuring with 292 beef carcasses. There has been ascertained significant correlations between conformation and resistance (r = 0.86). There also has been calculated regression equations for conformation estimation derived from resistance, length of beef carcass and weight of warm beef carcass which quality characterize achieved determination coefficient r2 = 0,88. (en)
- Referát popisuje charakter elektrických parametrů biologických buněk a tkání i možnosti jejich modelování. Biologickou tkáň o měrné vodivosti a permitivitě je možno modelovat paralelním RC obvodem. Je odvozeno náhradní schéma buňky i větších částí biologických tkání. Výhodnost použití a vlastnosti čtyř-elektrodové metody BIA je vysvětleno v základním teoretickém rozboru. Možnost použití bio-impedanční analýzy k odhadu jakosti jatečně upravených půlek skotu byla ověřena na experimentálním měření na 292 kusech skotu. Byly zjištěny významné korelace mezi zmasilostí a rezistancí (r = 0,86). Byla vypočtena regresní rovnice pro odhad zmasilosti, odvozená z rezistance, délky jatečně upraveného těla (JUT) a hmotnosti teplého JUT, jejíž kvalitu charakterizuje docílený koeficient determinace r2 = 0,88.
|
Title
| - Bio-elektrická impedanční analýza (BIA) a její použití k určení kvality potravinářských surovin
- Bio-elektrická impedanční analýza (BIA) a její použití k určení kvality potravinářských surovin (cs)
- Use of BIA method for the estimation of beef carcass composition (en)
|
skos:prefLabel
| - Bio-elektrická impedanční analýza (BIA) a její použití k určení kvality potravinářských surovin
- Bio-elektrická impedanční analýza (BIA) a její použití k určení kvality potravinářských surovin (cs)
- Use of BIA method for the estimation of beef carcass composition (en)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41310/02:00004549!RIV/2003/GA0/413103/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(GA102/01/1344), Z(MSM 413100015)
|
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41310/02:00004549
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - bio-electrical impedance, beef carcass, estimation of commercial grading, conformation, fatness (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník - XXXIII Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav potravinářský Praha
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |