Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Twelve strains of bifidobacteria were isolated from fermented milk (8 strains) and infant faeces (4 strains). All strains were idntified to the genus level using fructose-6-phosphate phopsphoketolase. Subsequently all strains were identified to the species level using computer program %22Bacter%22 (Inra , Lille, France). Strains isolated from fermented milks were identified as a Bifidobacterium animalis (6 strains) or Bifidobacterium pseudolongum (1 strain). All strain isolated from infant faeces were identified as B. longum. The results suggest that all strains isolated from milk were of animal origin. (en)
- Bylo izolováno 12 kmenů bifidobakterií, 8 z mléčných kvašených výrobků a 4 z výkalů kojenců. Kmeny byly identifikovány na úroveň rodu pomocí důkazu fruktózo-6-fosfát fosfoketolázy. Následně byly všechny izoláty společně s pěti sbírkovými kmeny (Bifidobacterium bifidum ATCC 29 521, B. bifidum CCM 3762, B. breve ATCC 15 700, B. infantis MILCOM 94 a B. longum ATCC 15 707) identifikovány na úroveň druhu pomocí počítačového programu Bacter (INRA, Lille, Francie). Kmeny izolované zmléčných kvašených výrobků byly identifikovány jako B. animalis (7 kmenů) a B. pseudolongum (1 kmen). Kmeny obdržené z ATCC a CCM byly identifikovány shodně se sbírkovým označením. Naproti tomu B. infantis MILCOM 94 byl identifikován jako B. animalis. Všechny kmeny izolované z výkalů kojenců byly identifikovány jako B. longum. Z výsledků vyplývá, že všechny kmeny izolované z mléčných výrobků pravděpodobně pocházely z trávicího traktu zvířat.
|
Title
| - Identifikace bifidobakterií izolovaných z mléčných kvašených výrobků.
- Identifikace bifidobakterií izolovaných z mléčných kvašených výrobků. (cs)
- Identifikation of bifidobacteria isolated from fermented milk products. (en)
|
skos:prefLabel
| - Identifikace bifidobakterií izolovaných z mléčných kvašených výrobků.
- Identifikace bifidobakterií izolovaných z mléčných kvašených výrobků. (cs)
- Identifikation of bifidobacteria isolated from fermented milk products. (en)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41210/99:00000064!RIV/2000/MSM/412100
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41210/99:00000064
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - bifidobacteria; fermented milk; identification (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník konference Aktuální problematika mikrobiologie potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Česká společnost mikrobiologická, Praha, Česká republika
|
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |