About: Extraction of polyphenols from winemaking residues     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Byl zjišťován obsah celkových polyfenolů (CP) v pokrutinách révy vinné a to v pomletých a nepomletých vzorcích s cílem zjistit vhodnost zpracování materiálu. Obsah celkových polyfenolů byl měřen spektrofotometricky pomocí Folin-Ciocalteuova činidla,při vlnové délce 700 nm. Hodnoty CP byly vyjádřeny jako ekvivalent gallové kyseliny na jeden kg vzorku pokrutin. Ve vzorcích pokrutin byly stanoveny obsahy CP v rozsahu 3,97-16,40 g/kg sušiny. Nejnižší obsah CP 3,97 g/kg sušiny byl stanoven v odrůdách Zweigeltrebe a Modrý Portugal. Největší obsah CP 16,70 g/kg sušiny byl stanoven v odrůdě Rulandské šedé. Ve vzorcích sledovaných odrůd nybyly rozdíly mezi nepomletými a pomletými vzorky statisticky prokázány, což je důležité pro ekonomiku samotné technologie zpracování pokrutin. V metodice je uveden postup extrakce polyfenolů z pokrutin révy vinné, který je možné realizovat v provozních podmínkách vinařských nebo lihovarnických subjektů.
  • Byl zjišťován obsah celkových polyfenolů (CP) v pokrutinách révy vinné a to v pomletých a nepomletých vzorcích s cílem zjistit vhodnost zpracování materiálu. Obsah celkových polyfenolů byl měřen spektrofotometricky pomocí Folin-Ciocalteuova činidla,při vlnové délce 700 nm. Hodnoty CP byly vyjádřeny jako ekvivalent gallové kyseliny na jeden kg vzorku pokrutin. Ve vzorcích pokrutin byly stanoveny obsahy CP v rozsahu 3,97-16,40 g/kg sušiny. Nejnižší obsah CP 3,97 g/kg sušiny byl stanoven v odrůdách Zweigeltrebe a Modrý Portugal. Největší obsah CP 16,70 g/kg sušiny byl stanoven v odrůdě Rulandské šedé. Ve vzorcích sledovaných odrůd nybyly rozdíly mezi nepomletými a pomletými vzorky statisticky prokázány, což je důležité pro ekonomiku samotné technologie zpracování pokrutin. V metodice je uveden postup extrakce polyfenolů z pokrutin révy vinné, který je možné realizovat v provozních podmínkách vinařských nebo lihovarnických subjektů. (cs)
  • The content of total polyphenols (TP) in grinded and non-grinded winemaking residue samples to determine the suitability of material processing was carried. The content of TP was measured spectrophotometrically using the Folin-Ciocalteu reagent at 700 nm. TP contents were expressed as gallic acid equivalents per kilogram of the dry sample residue. TP contents were determined in the range of 3.97 to 16.40 g/kg dry weight (DW). The lowest TP content of 3.97 g/kg DW was determined in the variety Zweigeltrebe and Blue Portugal. The highest TP content of 16.40 g/kg DW was determined in the variety Pinot Gris. In the samples studied, varieties did not show differences between non-grinded and grinded samples, which is important for the economy of the technology. (en)
Title
  • Extraction of polyphenols from winemaking residues (en)
  • Extrakce polyfenolů z pokrutin révy vinné
  • Extrakce polyfenolů z pokrutin révy vinné (cs)
skos:prefLabel
  • Extraction of polyphenols from winemaking residues (en)
  • Extrakce polyfenolů z pokrutin révy vinné
  • Extrakce polyfenolů z pokrutin révy vinné (cs)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/14:66653!RIV15-MZE-41210___
  • MZe ČR, Úsek potravinářských výrob, Úřad pro potraviny, Odbor bezpečnosti potravin pod č. 2/2014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI111B107)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • ČR
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • návaznou technologii na zpracování odpadních produktů, pokrutin
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 16237
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/14:66653
http://linked.open...terniIdentifikace
  • Extrakce polyfenolů z pokrutin
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • grapevine, seed, oil, winemaking residues, polyphenol (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E531F89885EB]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Metodika byla schválena MZe ČR, Úsek potravinářských výrob, Úřad pro potraviny, Odbor bezpečnosti potravin pod č.2/2014, ze dne 16.12.2014,
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Lachman, Jaromír
  • Střalková, Radomíra
  • Hejtmánková, Alena
  • Kozáková, Marie
  • Mištová, Tereza
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software