Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - V pokusu byl zjišťován vliv přídavku kukuřice na ukazatele výkrmnosti, kvantitativní a kvalitativní ukazatele jatečné hodnoty u prasat a zastoupení mastných kyselin v jatečné partii pečeni. Celkem 56 hybridů (ČBU x ČL) x BO bylo rozděleno do dvou skupin podle složení krmné dávky na kontrolní a pokusnou skupinu, tj. bez přídavku a s přídavkem kukuřice do krmné směsi. Výsledky naznačily, že všechny, s výjimkou poměru polynenasycených mastných kyselin (PUFA) n-6/n-3, hodnocené ukazatele nebyly statisticky průkazně ovlivněny přídavkem kukuřice v porovnání s krmnou směsí založenou na zkrmování pšenice a ječmene. Hodnota poměru PUFA n-6/n-3 byla statisticky vysoce průkazně (P = 0,006) zvýšena přídavkem kukuřice z 15,2 % na 22,4 %.
- V pokusu byl zjišťován vliv přídavku kukuřice na ukazatele výkrmnosti, kvantitativní a kvalitativní ukazatele jatečné hodnoty u prasat a zastoupení mastných kyselin v jatečné partii pečeni. Celkem 56 hybridů (ČBU x ČL) x BO bylo rozděleno do dvou skupin podle složení krmné dávky na kontrolní a pokusnou skupinu, tj. bez přídavku a s přídavkem kukuřice do krmné směsi. Výsledky naznačily, že všechny, s výjimkou poměru polynenasycených mastných kyselin (PUFA) n-6/n-3, hodnocené ukazatele nebyly statisticky průkazně ovlivněny přídavkem kukuřice v porovnání s krmnou směsí založenou na zkrmování pšenice a ječmene. Hodnota poměru PUFA n-6/n-3 byla statisticky vysoce průkazně (P = 0,006) zvýšena přídavkem kukuřice z 15,2 % na 22,4 %. (cs)
- The study was conducted to determine fattening, carcass characteristics and fatty acid composition in pigs. Fifty-six hybrids (CLWs) x (CLW x CL) were divided into two treatments according to diet – control and experimental group, i.e. without and with corn addition into diet. The results indicate that the most of evaluated characteristics were not statistically influenced by corn supplementation in comparison with wheat/barley-based diet. The value of n-6/n-3 PUFA ratio was significantly (P = 0.006) increased by corn addition from 15.2% to 22.4%. (en)
|
Title
| - Kukuřice v krmivu a výkrmnost, jatečná hodnota a kvalita vepřového masa
- Kukuřice v krmivu a výkrmnost, jatečná hodnota a kvalita vepřového masa (cs)
- Corn feed and fattening, carcass value and meat quality (en)
|
skos:prefLabel
| - Kukuřice v krmivu a výkrmnost, jatečná hodnota a kvalita vepřového masa
- Kukuřice v krmivu a výkrmnost, jatečná hodnota a kvalita vepřového masa (cs)
- Corn feed and fattening, carcass value and meat quality (en)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41210/12:54972!RIV13-MSM-41210___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41210/12:54972
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - pig, diet, fattening, carcass value, meat quality (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Okrouhlá, Monika
- Stupka, Roman
- Čítek, Jaroslav
- Šprysl, Michal
|
http://linked.open...ain/vavai/riv/wos
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |