About: Kukuřice v krmivu a výkrmnost, jatečná hodnota a kvalita vepřového masa     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V pokusu byl zjišťován vliv přídavku kukuřice na ukazatele výkrmnosti, kvantitativní a kvalitativní ukazatele jatečné hodnoty u prasat a zastoupení mastných kyselin v jatečné partii pečeni. Celkem 56 hybridů (ČBU x ČL) x BO bylo rozděleno do dvou skupin podle složení krmné dávky na kontrolní a pokusnou skupinu, tj. bez přídavku a s přídavkem kukuřice do krmné směsi. Výsledky naznačily, že všechny, s výjimkou poměru polynenasycených mastných kyselin (PUFA) n-6/n-3, hodnocené ukazatele nebyly statisticky průkazně ovlivněny přídavkem kukuřice v porovnání s krmnou směsí založenou na zkrmování pšenice a ječmene. Hodnota poměru PUFA n-6/n-3 byla statisticky vysoce průkazně (P = 0,006) zvýšena přídavkem kukuřice z 15,2 % na 22,4 %.
  • V pokusu byl zjišťován vliv přídavku kukuřice na ukazatele výkrmnosti, kvantitativní a kvalitativní ukazatele jatečné hodnoty u prasat a zastoupení mastných kyselin v jatečné partii pečeni. Celkem 56 hybridů (ČBU x ČL) x BO bylo rozděleno do dvou skupin podle složení krmné dávky na kontrolní a pokusnou skupinu, tj. bez přídavku a s přídavkem kukuřice do krmné směsi. Výsledky naznačily, že všechny, s výjimkou poměru polynenasycených mastných kyselin (PUFA) n-6/n-3, hodnocené ukazatele nebyly statisticky průkazně ovlivněny přídavkem kukuřice v porovnání s krmnou směsí založenou na zkrmování pšenice a ječmene. Hodnota poměru PUFA n-6/n-3 byla statisticky vysoce průkazně (P = 0,006) zvýšena přídavkem kukuřice z 15,2 % na 22,4 %. (cs)
  • The study was conducted to determine fattening, carcass characteristics and fatty acid composition in pigs. Fifty-six hybrids (CLWs) x (CLW x CL) were divided into two treatments according to diet – control and experimental group, i.e. without and with corn addition into diet. The results indicate that the most of evaluated characteristics were not statistically influenced by corn supplementation in comparison with wheat/barley-based diet. The value of n-6/n-3 PUFA ratio was significantly (P = 0.006) increased by corn addition from 15.2% to 22.4%. (en)
Title
  • Kukuřice v krmivu a výkrmnost, jatečná hodnota a kvalita vepřového masa
  • Kukuřice v krmivu a výkrmnost, jatečná hodnota a kvalita vepřového masa (cs)
  • Corn feed and fattening, carcass value and meat quality (en)
skos:prefLabel
  • Kukuřice v krmivu a výkrmnost, jatečná hodnota a kvalita vepřového masa
  • Kukuřice v krmivu a výkrmnost, jatečná hodnota a kvalita vepřového masa (cs)
  • Corn feed and fattening, carcass value and meat quality (en)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/12:54972!RIV13-MSM-41210___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046070901)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 145978
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/12:54972
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • pig, diet, fattening, carcass value, meat quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [5D6F9878C59E]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Krmivářství
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 16
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Okrouhlá, Monika
  • Stupka, Roman
  • Čítek, Jaroslav
  • Šprysl, Michal
http://linked.open...ain/vavai/riv/wos
  • 0
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1212-9992
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software