About: The effect of linseed addition into diet on meat quality in pigs     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of this study was to evaluate the effect of dietary supplementation of linseed on physical characteristics, chemical composition and fatty acid content of pork meat. Forty hybrids (CLWs)x(CLWxCL) were divided into two treatments according to diet.There was no effect (P>0.05) of inclusion of linseed on meat quality expressed by physical characteristics and chemical composition. The linseed addition statistically significantly (P<0.001) decreased the total MUFA content and increased the content of total PUFA and n-3 PUFA of pork meat (MLLT). Significant (P<0.001) change was recorded in n-6/n-3 PUFA ratio. The value was reduced by dietary linseed from 18.79 to 2.77 in MLLT. (en)
  • Cílem práce bylo zjistit vliv přídavku lněného semínka do krmné dávky prasat na fyzikální ukazatele, chemické složení a obsah mastných kyselin ve vepřovém mase. Čtyřicet hybridů (ČBU x ČL) x BO bylo rozděleno do dvou skupin podle složení krmné směsi. Nebyl zaznamenán žádný vliv (P> 0,05) přídavku lněného semene na kvalitu masa vyjádřenou fyzikálními charakteristikami a chemickým složením.Přídavek lněného semínka statisticky průkazně (P<0,001) snížil celkový obsah mononenasycených mastných kyselin a zvýšil celkový obsah polynenasycených mastných kyselin (PUFA) a n-3 PUFA ve vepřovém mase. Průkazné (P<0,001) změny byly zaznamenány u poměru n-6/n-3 PUFA. Hodnota tohoto poměru se snížila vlivem zkrmování lněného semínka z 18,79 % na 2,77 % v MLLT.
  • Cílem práce bylo zjistit vliv přídavku lněného semínka do krmné dávky prasat na fyzikální ukazatele, chemické složení a obsah mastných kyselin ve vepřovém mase. Čtyřicet hybridů (ČBU x ČL) x BO bylo rozděleno do dvou skupin podle složení krmné směsi. Nebyl zaznamenán žádný vliv (P> 0,05) přídavku lněného semene na kvalitu masa vyjádřenou fyzikálními charakteristikami a chemickým složením.Přídavek lněného semínka statisticky průkazně (P<0,001) snížil celkový obsah mononenasycených mastných kyselin a zvýšil celkový obsah polynenasycených mastných kyselin (PUFA) a n-3 PUFA ve vepřovém mase. Průkazné (P<0,001) změny byly zaznamenány u poměru n-6/n-3 PUFA. Hodnota tohoto poměru se snížila vlivem zkrmování lněného semínka z 18,79 % na 2,77 % v MLLT. (cs)
Title
  • The effect of linseed addition into diet on meat quality in pigs
  • The effect of linseed addition into diet on meat quality in pigs (en)
  • The effect of linseed addition into diet on meat quality in pigs (cs)
skos:prefLabel
  • The effect of linseed addition into diet on meat quality in pigs
  • The effect of linseed addition into diet on meat quality in pigs (en)
  • The effect of linseed addition into diet on meat quality in pigs (cs)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/11:53383!RIV12-MSM-41210___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046070901)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 196330
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/11:53383
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • linseed, pig, meat quality, physical analysis, chemical composition, fatty acids (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • NL - Nizozemsko
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [97AAE0142E63]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 5
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Brzobohatý, Luboš
  • Okrouhlá, Monika
  • Stupka, Roman
  • Čítek, Jaroslav
  • Šprysl, Michal
http://linked.open...ain/vavai/riv/wos
  • 0
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1802-7547
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software