About: The influence of the carcass part on muscle fiber characteristics     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Functional and morphological structural unit of skeletal muscle is the muscle fiber. The goal of this study was to determine differences in histological structure of muscle fibers at the carcass parts as loin, ham, shoulder and neck. The significant effect of the carcass part on the number, cutting area and diameter of muscle fibers was determined. With respect to similarity of histological features, muscles can be divided into 2 groups. The first group can include ham and loin, the second shoulder and neck. The highest number and the smallest muscle fiber areas were found in the shoulder. Contrary the lowest number with the biggest muscle fibers were obtained in the ham. The significant differences were determined in proportion and sizes of each muscle fiber types between loin and ham. On the base of obtained results it is also clear that the representation of different muscle fiber types and their parameters are also influenced by carcass part. (en)
  • Funkční a morfologickou složkou kosterního svalu je svalové vlákno. Cílem této studie bylo zjistit rozdíly v histologické struktuře svalových vláken v části jatčných těl v partiích (kýtě, pečeni, pleci a krkovici).Byl stanoven významný vliv partie na charakteristiky svalových vláken. S ohledem na podobnost histologické funkce lze svaly rozdělit na 2 skupiny. Do první skupina patří kýta a pečeně, do druhé plec a krkovice. Nejvyšší počet a nejmenší svalovách vlákena byly nalezeny v pleci. Naopak nejnižší počet s největšími svalovými vlákny byly vkýtě. Významné rozdíly byly zjištěny v poměru a velikosti jednotlivých typů svalových vláken mezi pečení a kýtou. Na základě získaných výsledků je také zřejmé, že zastoupení jednotlivých typů svalových vláken a jejich parametry jsou ovlivněny masnou partií.
  • Funkční a morfologickou složkou kosterního svalu je svalové vlákno. Cílem této studie bylo zjistit rozdíly v histologické struktuře svalových vláken v části jatčných těl v partiích (kýtě, pečeni, pleci a krkovici).Byl stanoven významný vliv partie na charakteristiky svalových vláken. S ohledem na podobnost histologické funkce lze svaly rozdělit na 2 skupiny. Do první skupina patří kýta a pečeně, do druhé plec a krkovice. Nejvyšší počet a nejmenší svalovách vlákena byly nalezeny v pleci. Naopak nejnižší počet s největšími svalovými vlákny byly vkýtě. Významné rozdíly byly zjištěny v poměru a velikosti jednotlivých typů svalových vláken mezi pečení a kýtou. Na základě získaných výsledků je také zřejmé, že zastoupení jednotlivých typů svalových vláken a jejich parametry jsou ovlivněny masnou partií. (cs)
Title
  • The influence of the carcass part on muscle fiber characteristics
  • The influence of the carcass part on muscle fiber characteristics (en)
  • The influence of the carcass part on muscle fiber characteristics (cs)
skos:prefLabel
  • The influence of the carcass part on muscle fiber characteristics
  • The influence of the carcass part on muscle fiber characteristics (en)
  • The influence of the carcass part on muscle fiber characteristics (cs)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/11:53201!RIV12-MSM-41210___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046070901)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 204621
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/11:53201
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Pig, muscle fiber, carcasse part (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • NL - Nizozemsko
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [10330B2B5E77]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 5
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Brzobohatý, Luboš
  • Kratochvílová, Hana
  • Okrouhlá, Monika
  • Stupka, Roman
  • Čítek, Jaroslav
  • Šprysl, Michal
http://linked.open...ain/vavai/riv/wos
  • 0
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1802-7547
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 41 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software