About: Vliv řízené výživy na kvantitativní a kvalitativní ukazatele vepřového masa     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The work is about the effect of different nutrition levels on meat quality in pigs. The test included 72 sex balanced pigs (36 barrows +36 gilts) and was divided into 3 phases, during which animals were fed by feeding mixtures with a different components share. The animals were divided into two groups, one of which was fed ad-lib, and the second from 80 kg of live weight a restricted, both barrows and gilts. From obtained results it is evident that the nutrition affects MLLT area, muscle fibers diameter, perimeter, circularity and different muscle fiber types share. Level of nutrition also significantly affects the meatness of pigs. The food technique also affects the meat color. (en)
  • Práce se zabývá vlivem rozdílné úrovně výživy na kvalitu vepřového masa. V testu bylo zahrnuto 72 prasat, oddělených dle pohlaví (36 vepříků+ 36 prasniček, kterým během třech fází byla míchána krmná směs s různým podílem komponent. Zvířata byla rozdělena do dvou skupin. První skupina byla krmena ad-libitně, u druhé skupiny proběhla restrikce od 80 kg u vepříků i prasniček. Z dosažených výsledků vyplývá vliv výživy na plochu MLLT, průměr svalových vláken, obvod, kruhovitost a podíl různých typů svalových vláken. Úroveň výživy také významně ovlivnila zmasilost prasat. Na barvu masa má vliv i technika výživy.
  • Práce se zabývá vlivem rozdílné úrovně výživy na kvalitu vepřového masa. V testu bylo zahrnuto 72 prasat, oddělených dle pohlaví (36 vepříků+ 36 prasniček, kterým během třech fází byla míchána krmná směs s různým podílem komponent. Zvířata byla rozdělena do dvou skupin. První skupina byla krmena ad-libitně, u druhé skupiny proběhla restrikce od 80 kg u vepříků i prasniček. Z dosažených výsledků vyplývá vliv výživy na plochu MLLT, průměr svalových vláken, obvod, kruhovitost a podíl různých typů svalových vláken. Úroveň výživy také významně ovlivnila zmasilost prasat. Na barvu masa má vliv i technika výživy. (cs)
Title
  • Vliv řízené výživy na kvantitativní a kvalitativní ukazatele vepřového masa
  • Vliv řízené výživy na kvantitativní a kvalitativní ukazatele vepřového masa (cs)
  • The effect of controlled nutrition on quantitative and qualitative indicators of pork (en)
skos:prefLabel
  • Vliv řízené výživy na kvantitativní a kvalitativní ukazatele vepřového masa
  • Vliv řízené výživy na kvantitativní a kvalitativní ukazatele vepřového masa (cs)
  • The effect of controlled nutrition on quantitative and qualitative indicators of pork (en)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/11:52733!RIV12-MSM-41210___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046070901)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 239128
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/11:52733
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • pig, food technology, quality, meat fiber (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • NL - Nizozemsko
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0C2AE11F765A]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 5
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Brzobohatý, Luboš
  • Okrouhlá, Monika
  • Stupka, Roman
  • Čítek, Jaroslav
  • Šprysl, Michal
http://linked.open...ain/vavai/riv/wos
  • 0
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1802-7547
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 41 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software