About: Factors affecting the growth of bifidobacteria in human milk     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The growth of 7 strains of bifidobacteria in 15 different samples of human milk was tested. Yhree strains (2 B. bifidum and B. longum) were isolated form infant faeces. Two strains of B. animalis were isolated from fermented milk products. Remaining two strains (B. bifidum and B. longum)were isolated from commercial probiotic products. Resistance to lysosyme and the ability to utilize human milk oligosaccharides (HMO) were identified as the most important factors affecting the growth of bifidobacteria in human milk. We recommend the resistance to lysosyme and the ability ti utilize HMO as new criteria for selection of probiotic bifidobacterial strains. (en)
  • Byl testován růst 7 kmenů bifidobakterií v 15 různých vzorcích mateřského mléka. Tři kmeny (2 B.bifidum a 1 B. longum) byly izolovány ze stolice kojenců. Dva kmeny B. animalis byly izolovány z fermentovaných mléčných produktů. Zbývající dva kmeny (B. bifidum a B. longum) byli izolováni z komerčních probiotických výrobků. Jako dva nejdůležitější faktory, které ovlivňují růst bifidobakterií v mateřském mléce byly identifikovány odolnost vůči lysozymu a schopnost využívat oligosacharidy mateřského mléka (OMM). Odolnost vůči lysozym a schopnost utilizovat HMO lze proto doporučit jako nová kritéria pro výběr probiotických kmenů bifidobakterií.
  • Byl testován růst 7 kmenů bifidobakterií v 15 různých vzorcích mateřského mléka. Tři kmeny (2 B.bifidum a 1 B. longum) byly izolovány ze stolice kojenců. Dva kmeny B. animalis byly izolovány z fermentovaných mléčných produktů. Zbývající dva kmeny (B. bifidum a B. longum) byli izolováni z komerčních probiotických výrobků. Jako dva nejdůležitější faktory, které ovlivňují růst bifidobakterií v mateřském mléce byly identifikovány odolnost vůči lysozymu a schopnost využívat oligosacharidy mateřského mléka (OMM). Odolnost vůči lysozym a schopnost utilizovat HMO lze proto doporučit jako nová kritéria pro výběr probiotických kmenů bifidobakterií. (cs)
Title
  • Factors affecting the growth of bifidobacteria in human milk (en)
  • Faktory ovlivňující růst bifidobakterií v mateřském mléce
  • Faktory ovlivňující růst bifidobakterií v mateřském mléce (cs)
skos:prefLabel
  • Factors affecting the growth of bifidobacteria in human milk (en)
  • Faktory ovlivňující růst bifidobakterií v mateřském mléce
  • Faktory ovlivňující růst bifidobakterií v mateřském mléce (cs)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/10:52714!RIV12-MZE-41210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1G58097), Z(MSM6046070901)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 258722
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/10:52714
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • bifidobacteria, human milk, human milk oligosaccahrides, lysozyme (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [29EEF2447440]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník přednášek semináře Mléko a sýry 2010
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Maršík, Petr
  • Nevoral, Jiří
  • Sklenář, Jan
  • Vlková, Eva
  • Rada, Vojtěch
  • Ročková, Šárka
  • Bunešová, Věra
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open...ain/vavai/riv/wos
  • 000290205100008
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://bibframe.org/vocab/doi
  • 10.1016/j.idairyj.2011.02.005
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7080-760-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 123 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software