About: Obsah mléčného tuku a tělesná kondice u českého strakatého skotu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Organismus dojnic je po otelení velice namáhán zvyšující se produkcí mléka. To se projevuje poklesem tělesné kondice a změnou obsahu pevných složek mléka. Cílem této práce bylo hodnocení vztahu obsahu mléčného tuku a tělesné kondice v prvních 5 týdnech laktace u 365 dojnic českého strakatého skotu. V průběhu sledovaného období docházelo k předpokládanému poklesu obsahu tuku i tělesné kondice. Korelace mezi jednotlivými hodnoceními kondice se ukázaly jako střední až vysoké (P<0,05). Korelace mezi obsahem tuku v jednotlivých vzorcích byly zjištěny nízké až střední (P<0,05) a mezi obsahem tuku a tělesnou kondicí jako velice nízké a neprůkazné.
  • Organismus dojnic je po otelení velice namáhán zvyšující se produkcí mléka. To se projevuje poklesem tělesné kondice a změnou obsahu pevných složek mléka. Cílem této práce bylo hodnocení vztahu obsahu mléčného tuku a tělesné kondice v prvních 5 týdnech laktace u 365 dojnic českého strakatého skotu. V průběhu sledovaného období docházelo k předpokládanému poklesu obsahu tuku i tělesné kondice. Korelace mezi jednotlivými hodnoceními kondice se ukázaly jako střední až vysoké (P<0,05). Korelace mezi obsahem tuku v jednotlivých vzorcích byly zjištěny nízké až střední (P<0,05) a mezi obsahem tuku a tělesnou kondicí jako velice nízké a neprůkazné. (cs)
  • Organism of dairy cows after calving is very exposed to rising milk production. This is reflected in a decrease in physical fitness and change the content of solid components of milk. The aim of this work was evaluation of the relationship between fat content and body condition score in the first 5 weeks of lactation at 365 cows of Czech Pied cattle. There was a projected decrease in fat content and body condition score during the monitoring period. Correlations between condition evaluations proved as middle to high (P <0.05). Correlation between fat content in individual samples were found as low to middle (P <0.05) and between fat and body condition score as very low and insignificant. (en)
Title
  • Obsah mléčného tuku a tělesná kondice u českého strakatého skotu
  • Obsah mléčného tuku a tělesná kondice u českého strakatého skotu (cs)
  • Milk fat content and physical condition of the Czech Pied cattle (en)
skos:prefLabel
  • Obsah mléčného tuku a tělesná kondice u českého strakatého skotu
  • Obsah mléčného tuku a tělesná kondice u českého strakatého skotu (cs)
  • Milk fat content and physical condition of the Czech Pied cattle (en)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/10:19531!RIV11-MSM-41210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046070901)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 10
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 276076
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/10:19531
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Czech Pied cattle, dairy cows, lactation, milk content, body condition (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B097B7E210EE]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Náš chov
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 70
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Beran, Jan
  • Stádník, Luděk
  • Vacek, Mojmír
  • Ducháček, Jaromír
  • Vodková, Zuzana
  • Weberová, Veronika
  • Švagrová, Hana
http://linked.open...ain/vavai/riv/wos
  • 0
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0027-8068
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 41 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software