Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Zvýšený příjem potravin bohatých na purinové látky, adenin, guanin, hypoxanthin a xanthin může vést k vyššímu riziku výskytu hyperurikemie a s ní spojených projevů dnavé artritidy. Článek se zabývá otázkou purinových látek v metabolismu, vlivy ostatních složek potravy na jejich vstřebávání, otázkou obsahu purinových látek v sójovém proteinu a mykoproteinu, a pochutinách, čaji a kávě.
- Zvýšený příjem potravin bohatých na purinové látky, adenin, guanin, hypoxanthin a xanthin může vést k vyššímu riziku výskytu hyperurikemie a s ní spojených projevů dnavé artritidy. Článek se zabývá otázkou purinových látek v metabolismu, vlivy ostatních složek potravy na jejich vstřebávání, otázkou obsahu purinových látek v sójovém proteinu a mykoproteinu, a pochutinách, čaji a kávě. (cs)
- Higher intake of foods rich in purine compounds, adenine, guanine, hypoxanthine and xanthine may lead to increasing risc of hyperuricemia and related symptoms of gouty arthritis. This article reviews the current literature on purine metabolism, influence of other dietary constituents on their intake, the issue of purine levels in soybean protein and myco-protein as well as in stimulants, tea and coffee. (en)
|
Title
| - Purinové látky v potravinách
- Purine compounds in foods (en)
- Purinové látky v potravinách (cs)
|
skos:prefLabel
| - Purinové látky v potravinách
- Purine compounds in foods (en)
- Purinové látky v potravinách (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41210/07:21315!RIV08-MSM-41210___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41210/07:21315
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Dietary purines, purine bases, meat substitutes, xanthin oxidase (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Havlík, Jaroslav
- Rada, Vojtěch
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |