About: Purinové látky v potravinách     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Zvýšený příjem potravin bohatých na purinové látky, adenin, guanin, hypoxanthin a xanthin může vést k vyššímu riziku výskytu hyperurikemie a s ní spojených projevů dnavé artritidy. Článek se zabývá otázkou purinových látek v metabolismu, vlivy ostatních složek potravy na jejich vstřebávání, otázkou obsahu purinových látek v sójovém proteinu a mykoproteinu, a pochutinách, čaji a kávě.
  • Zvýšený příjem potravin bohatých na purinové látky, adenin, guanin, hypoxanthin a xanthin může vést k vyššímu riziku výskytu hyperurikemie a s ní spojených projevů dnavé artritidy. Článek se zabývá otázkou purinových látek v metabolismu, vlivy ostatních složek potravy na jejich vstřebávání, otázkou obsahu purinových látek v sójovém proteinu a mykoproteinu, a pochutinách, čaji a kávě. (cs)
  • Higher intake of foods rich in purine compounds, adenine, guanine, hypoxanthine and xanthine may lead to increasing risc of hyperuricemia and related symptoms of gouty arthritis. This article reviews the current literature on purine metabolism, influence of other dietary constituents on their intake, the issue of purine levels in soybean protein and myco-protein as well as in stimulants, tea and coffee. (en)
Title
  • Purinové látky v potravinách
  • Purine compounds in foods (en)
  • Purinové látky v potravinách (cs)
skos:prefLabel
  • Purinové látky v potravinách
  • Purine compounds in foods (en)
  • Purinové látky v potravinách (cs)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/07:21315!RIV08-MSM-41210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 20;24
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046070901)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 446028
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/07:21315
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Dietary purines, purine bases, meat substitutes, xanthin oxidase (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [030C6065865B]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Potravinářská Revue
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 4
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Havlík, Jaroslav
  • Rada, Vojtěch
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1801-9102
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 85 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software