About: MOŽNOST OVLIVNĚNÍ CELULOLYTICKÉ AKTIVITY BACHOROVÝCH MIKROORGANIZMŮ PŘÍDAVKY KVASNIC DO KRMNÝCH DÁVEK TELAT DO ODSTAVU     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V práci byl testován přídavek kvasnic a jeho vliv na celulolytickou aktivitu u telat do odstavu. Tři skupiny telat od narození (kontrolní, pokusná I. přídavek 10 g YEASSA, pokusná II. přídavek 10 g VITEX do krmné dávky). Všechna telata byla krmena od narození do 5. dne mlezivem, dále nativním mlékem a startérem. Pokusná telata dostávala k této dávce 10 g YEASSAC 10 g- pokus I., respektive VITEX pokus II. do věku 70± 4 dnů kdy byla poražena. Bachorová šťáva byla kultivována s přídavkem čisté celulozy dle metody Akin (1980). Telata kontrolní skupiny strávila 90,55 % celulozy. Pokusná telata I. s přídavkem YEASSAC z 86,71% a s přídavkem VITEXz 87,35%.
  • V práci byl testován přídavek kvasnic a jeho vliv na celulolytickou aktivitu u telat do odstavu. Tři skupiny telat od narození (kontrolní, pokusná I. přídavek 10 g YEASSA, pokusná II. přídavek 10 g VITEX do krmné dávky). Všechna telata byla krmena od narození do 5. dne mlezivem, dále nativním mlékem a startérem. Pokusná telata dostávala k této dávce 10 g YEASSAC 10 g- pokus I., respektive VITEX pokus II. do věku 70± 4 dnů kdy byla poražena. Bachorová šťáva byla kultivována s přídavkem čisté celulozy dle metody Akin (1980). Telata kontrolní skupiny strávila 90,55 % celulozy. Pokusná telata I. s přídavkem YEASSAC z 86,71% a s přídavkem VITEXz 87,35%. (cs)
  • In the tests with calves of Holstein breed we have studied if supplementation of yeasts can affect the cellulolytic activity of rumen microorganisms at calves to weaning. Calves after birth were split to three groups (control, test I. ration with YEASSAC, test II. ration with VITEX). All calves were fed after birth to 5 day by colostrum and to weaning by native milk. The calves ration from this day was supplemented ad libitum by starters. Calves test groups were fed on ration with Yeassac (10 g), respectively Vitex (10 g) which were added to starter; at the age 70 ± 4 days calves were slaughtered. Rumen content was immediately taken away and according the method of Akin (1980) was adapted and the cellulolytic activity was determined. Calves control group digested added cellulose from 90,55 %. Calves from tests with YEASSAC from 86,71 % and calves with VITEX from 87,35 %. (en)
Title
  • MOŽNOST OVLIVNĚNÍ CELULOLYTICKÉ AKTIVITY BACHOROVÝCH MIKROORGANIZMŮ PŘÍDAVKY KVASNIC DO KRMNÝCH DÁVEK TELAT DO ODSTAVU
  • THE CELLULOLYTIC ACTIVITY OF RUMEN MICROORGANISMS AFTER YEAST SUPPLEMENTATION OF CALVES WEANING RATIONS (en)
  • MOŽNOST OVLIVNĚNÍ CELULOLYTICKÉ AKTIVITY BACHOROVÝCH MIKROORGANIZMŮ PŘÍDAVKY KVASNIC DO KRMNÝCH DÁVEK TELAT DO ODSTAVU (cs)
skos:prefLabel
  • MOŽNOST OVLIVNĚNÍ CELULOLYTICKÉ AKTIVITY BACHOROVÝCH MIKROORGANIZMŮ PŘÍDAVKY KVASNIC DO KRMNÝCH DÁVEK TELAT DO ODSTAVU
  • THE CELLULOLYTIC ACTIVITY OF RUMEN MICROORGANISMS AFTER YEAST SUPPLEMENTATION OF CALVES WEANING RATIONS (en)
  • MOŽNOST OVLIVNĚNÍ CELULOLYTICKÉ AKTIVITY BACHOROVÝCH MIKROORGANIZMŮ PŘÍDAVKY KVASNIC DO KRMNÝCH DÁVEK TELAT DO ODSTAVU (cs)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/07:21191!RIV08-MZE-41210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 98;102
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1B44035), Z(MSM6046070901)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 435230
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/07:21191
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • calves to weaning; rumen microorganism; cellulolytic bacteria; yeast (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [FBFD3F341AC0]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno, VFU
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • VFU v Brně
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • VII. Kábrtovy dietetické dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Mudřík, Zdeněk
  • Kodeš, Alois
  • Plachý, Vladimír
  • Hučko, Boris
  • Poláková, Karolína
  • Christodoulou, V.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VFU v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-002-3
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software