About: Vliv genetických variant kaseinu na výtěžnost při výrobě sýrů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce bylo posouzení závislosti některých technologických a užitkových vlastností holštýnského skotu na genotypu kappa-kaseinu. Kappa-kasein je mléčná bílkovina, která po sýření mléka neodchází do syrovátky, ale zůstává v sýru, tím se tedy podílí na výtěžnosti sýra a na jiných technologických vlastnostech jako je zejména syřitelnost mléka, koagulace, syneréze (uvolňování syrovátky ze sýřeniny) atd. Mléko s příznivými sýrařskými vlastnostmi dává předpoklad vyšší výtěžnosti sýrů s jejich požadovaným složením. Jednou ze základních složek mléka jsou bílkoviny. Kvalita a kvantita bílkovin patří mezi nejvýznamnější ukazatele výtěžnosti sýrů. Zásadní technologická vlastnost mléka je jeho syřitelnost. Jedná se o schopnost mléka srážet se syřidlem a vytvořit sýřeninu požadovaných vlastností. Schopnost vylučovat syrovátku (syneréze) během tvorby sýřeniny je dalším ukazatelem, který determinuje vhodnost mléka k výrobě sýrů. Samotná výtěžnost je dána sušinovými jednotkami, které přejdou do sýra z jedn
  • Cílem práce bylo posouzení závislosti některých technologických a užitkových vlastností holštýnského skotu na genotypu kappa-kaseinu. Kappa-kasein je mléčná bílkovina, která po sýření mléka neodchází do syrovátky, ale zůstává v sýru, tím se tedy podílí na výtěžnosti sýra a na jiných technologických vlastnostech jako je zejména syřitelnost mléka, koagulace, syneréze (uvolňování syrovátky ze sýřeniny) atd. Mléko s příznivými sýrařskými vlastnostmi dává předpoklad vyšší výtěžnosti sýrů s jejich požadovaným složením. Jednou ze základních složek mléka jsou bílkoviny. Kvalita a kvantita bílkovin patří mezi nejvýznamnější ukazatele výtěžnosti sýrů. Zásadní technologická vlastnost mléka je jeho syřitelnost. Jedná se o schopnost mléka srážet se syřidlem a vytvořit sýřeninu požadovaných vlastností. Schopnost vylučovat syrovátku (syneréze) během tvorby sýřeniny je dalším ukazatelem, který determinuje vhodnost mléka k výrobě sýrů. Samotná výtěžnost je dána sušinovými jednotkami, které přejdou do sýra z jedn (cs)
  • The aim of this work was to evaluate the dependence of some technological characteristics of Holstein cattle on the kappa-casein genotype. Kappa-casein is a milk protein that does not pass to whey after milk coagulating, yet it remains in cheese, thus contributing to the basic yield of cheese as well as other technological properties, especially the curdling ability of milk, coagulation, syneresis (liberation of whey from junket), etc. Milk with favourable cheese-making properties is prerequisite for the higher yield of cheese with a required composition. Proteins are one of the basic milk components. The quality and quantity of the proteins rank among the most significant indicators of cheese yield. The principal technological property of milk is curdling. This is the ability of milk to curdle with the curdling agent to produce junket of desired qualities. The ability to separate whey (syneresis) during the time of junket formation is another indicator determining the suitability of milk for chee (en)
Title
  • Vliv genetických variant kaseinu na výtěžnost při výrobě sýrů
  • Vliv genetických variant kaseinu na výtěžnost při výrobě sýrů (cs)
  • The effect of casein genetic varieties on the yield during cheesemaking. (en)
skos:prefLabel
  • Vliv genetických variant kaseinu na výtěžnost při výrobě sýrů
  • Vliv genetických variant kaseinu na výtěžnost při výrobě sýrů (cs)
  • The effect of casein genetic varieties on the yield during cheesemaking. (en)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/07:20800!RIV08-MSM-41210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 220;225
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046070901)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 458303
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/07:20800
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • milk, cheese, casein, genetic varieties, yield, cheesemaking (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [38AB041FE5B4]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
  • Neuvedeno, 0
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výsledky přehlídek a sborník přednášek semináře Mléko a sýry
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kouřimská, Lenka
  • Legarová, Veronika
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7080-661-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software