About: Vliv genotypu pro bílkoviny na mléčnou užitkovost     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • b-casein (A2), k-casein (B) and b- lactoglobulin together improve the content of milk proteins and fat. For example A2 alleles of b-casein and B alleles of k-casein themselves do not have positive impact on production of milk and milk proteins. However, together they have positive effect on it. BB k-casein increases protein content in milk. Milk production is increased by B allele of αs1-casein and A allele of b-casein. There was a monitoring carried out in 551 Holstein cows calved in 2003-2004. After k-casein genotypisation of blood samples its impact on milk production was monitored. Occurrence of k-kasein alleles was : A69,78%, B 19,24%, E10,98%. Higher content of protein was detected in cows with genotype BB. (en)
  • b-kasein (A2), k-kasein (B) a b-laktoglobulin společně zlepšují obsah proteinů a tuků. Například alely A2 b-kaseinu a B k-kaseinu nemají samostatně pozitivní vliv na produkci mléka a mléčného proteinu. Společně ovšem působí pozitivně. BB k-kasein zase zvyšuje podíl bílkovin v mléce. Mléčnou produkci zvyšuje B alela αs1-kaseinu a A alela b-kaseinu. Sledování zahrnovalo 551 dojnic holštýnského plemene otelených v letech 2003 a 2004. Po genotypizaci vzorků krve na k-kasein byl sledován jeho vliv na mléčnou užitkovost. Výskyt jednotlivých alel byl následující: A 69,78%, B 19,24%, E10,98%. Byl zjišřěn zvýšený obsah bílkovin u dojnic genotypu BB za 100 dní laktace o 0,11-0,19%, zatímco za 305 dní laktace dosáhly nejvyšší podíl bílkovin opět BB krávy společně s genotypem EE (pouze 2 dojnice), rozdíly činily 0,10-0,0,15%.
  • b-kasein (A2), k-kasein (B) a b-laktoglobulin společně zlepšují obsah proteinů a tuků. Například alely A2 b-kaseinu a B k-kaseinu nemají samostatně pozitivní vliv na produkci mléka a mléčného proteinu. Společně ovšem působí pozitivně. BB k-kasein zase zvyšuje podíl bílkovin v mléce. Mléčnou produkci zvyšuje B alela αs1-kaseinu a A alela b-kaseinu. Sledování zahrnovalo 551 dojnic holštýnského plemene otelených v letech 2003 a 2004. Po genotypizaci vzorků krve na k-kasein byl sledován jeho vliv na mléčnou užitkovost. Výskyt jednotlivých alel byl následující: A 69,78%, B 19,24%, E10,98%. Byl zjišřěn zvýšený obsah bílkovin u dojnic genotypu BB za 100 dní laktace o 0,11-0,19%, zatímco za 305 dní laktace dosáhly nejvyšší podíl bílkovin opět BB krávy společně s genotypem EE (pouze 2 dojnice), rozdíly činily 0,10-0,0,15%. (cs)
Title
  • Vliv genotypu pro bílkoviny na mléčnou užitkovost
  • Effect of protein genotype to milk production (en)
  • Vliv genotypu pro bílkoviny na mléčnou užitkovost (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv genotypu pro bílkoviny na mléčnou užitkovost
  • Effect of protein genotype to milk production (en)
  • Vliv genotypu pro bílkoviny na mléčnou užitkovost (cs)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/06:17127!RIV07-MSM-41210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 157;159
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046070901)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 506430
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/06:17127
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • k-kasein,b-kasein,bílkovina,tuk,složení mléka (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [489597C6F71A]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • ČZU v Praze
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • ČZU v Praze
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
  • Neuvedeno, 0
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník referátů z mezinárodní konference „Den mléka 2006“
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dvořáková, Jana
  • Louda, František
  • Stádník, Luděk
  • Kuprová, Vladimíra
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká zemědělská univerzita v Praze
https://schema.org/isbn
  • 80-213-1498-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 85 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software