Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - b-casein (A2), k-casein (B) and b- lactoglobulin together improve the content of milk proteins and fat. For example A2 alleles of b-casein and B alleles of k-casein themselves do not have positive impact on production of milk and milk proteins. However, together they have positive effect on it. BB k-casein increases protein content in milk. Milk production is increased by B allele of αs1-casein and A allele of b-casein. There was a monitoring carried out in 551 Holstein cows calved in 2003-2004. After k-casein genotypisation of blood samples its impact on milk production was monitored. Occurrence of k-kasein alleles was : A69,78%, B 19,24%, E10,98%. Higher content of protein was detected in cows with genotype BB. (en)
- b-kasein (A2), k-kasein (B) a b-laktoglobulin společně zlepšují obsah proteinů a tuků. Například alely A2 b-kaseinu a B k-kaseinu nemají samostatně pozitivní vliv na produkci mléka a mléčného proteinu. Společně ovšem působí pozitivně. BB k-kasein zase zvyšuje podíl bílkovin v mléce. Mléčnou produkci zvyšuje B alela αs1-kaseinu a A alela b-kaseinu. Sledování zahrnovalo 551 dojnic holštýnského plemene otelených v letech 2003 a 2004. Po genotypizaci vzorků krve na k-kasein byl sledován jeho vliv na mléčnou užitkovost. Výskyt jednotlivých alel byl následující: A 69,78%, B 19,24%, E10,98%. Byl zjišřěn zvýšený obsah bílkovin u dojnic genotypu BB za 100 dní laktace o 0,11-0,19%, zatímco za 305 dní laktace dosáhly nejvyšší podíl bílkovin opět BB krávy společně s genotypem EE (pouze 2 dojnice), rozdíly činily 0,10-0,0,15%.
- b-kasein (A2), k-kasein (B) a b-laktoglobulin společně zlepšují obsah proteinů a tuků. Například alely A2 b-kaseinu a B k-kaseinu nemají samostatně pozitivní vliv na produkci mléka a mléčného proteinu. Společně ovšem působí pozitivně. BB k-kasein zase zvyšuje podíl bílkovin v mléce. Mléčnou produkci zvyšuje B alela αs1-kaseinu a A alela b-kaseinu. Sledování zahrnovalo 551 dojnic holštýnského plemene otelených v letech 2003 a 2004. Po genotypizaci vzorků krve na k-kasein byl sledován jeho vliv na mléčnou užitkovost. Výskyt jednotlivých alel byl následující: A 69,78%, B 19,24%, E10,98%. Byl zjišřěn zvýšený obsah bílkovin u dojnic genotypu BB za 100 dní laktace o 0,11-0,19%, zatímco za 305 dní laktace dosáhly nejvyšší podíl bílkovin opět BB krávy společně s genotypem EE (pouze 2 dojnice), rozdíly činily 0,10-0,0,15%. (cs)
|
Title
| - Vliv genotypu pro bílkoviny na mléčnou užitkovost
- Effect of protein genotype to milk production (en)
- Vliv genotypu pro bílkoviny na mléčnou užitkovost (cs)
|
skos:prefLabel
| - Vliv genotypu pro bílkoviny na mléčnou užitkovost
- Effect of protein genotype to milk production (en)
- Vliv genotypu pro bílkoviny na mléčnou užitkovost (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41210/06:17127!RIV07-MSM-41210___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41210/06:17127
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - k-kasein,b-kasein,bílkovina,tuk,složení mléka (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník referátů z mezinárodní konference „Den mléka 2006“
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Dvořáková, Jana
- Louda, František
- Stádník, Luděk
- Kuprová, Vladimíra
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Česká zemědělská univerzita v Praze
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |