About: Změny utváření struku v průběhu dojení a laktace v závislosti na způsobu ošetřování mléčné žlázy     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Byly vybrány dvě skupiny 20-ti dojnic holštýnského plemene na 1. až 6. laktaci. U první – pokusné skupiny byla prvních 60 dní laktace aplikována mast EUTRA TETINA na bázi vemene a struky po dojení v množství cca 2 cm3. U kontrolní skupiny mast nebyla aplikována. Každá dojnice byla sledována dvakrát v průběhu laktace. První měření probíhalo mezi 40. až 70. dnem laktace (1. fáze) a druhé měření mezi 200. až 230. dnem laktace (2. fáze). Statisticky průkazné rozdíly (P≤0,05, P≤0,01) byly zjištěny v průběhu obou realizovaných měření, v I. i II. fázi laktace. V I.fázi laktace jsou patrné výraznější změny v průběhu jednotlivých měření (před, ihned po a 3 hodiny po dojení) u dojnic kontrolní skupiny. Zatímco v II.fázi laktace u dojnic skupiny pokusné. Z výsledků vyplývá, že se pozitivně projevil systém aplikace zvoleného preparátu hygieny mléčné žlázy na počátku laktace (prvních 60 dnů), kdy v době extrémního zatížení mléčné žlázy a struků měli dojnice pokusné skupiny elastičtější a pružnější str
  • Byly vybrány dvě skupiny 20-ti dojnic holštýnského plemene na 1. až 6. laktaci. U první – pokusné skupiny byla prvních 60 dní laktace aplikována mast EUTRA TETINA na bázi vemene a struky po dojení v množství cca 2 cm3. U kontrolní skupiny mast nebyla aplikována. Každá dojnice byla sledována dvakrát v průběhu laktace. První měření probíhalo mezi 40. až 70. dnem laktace (1. fáze) a druhé měření mezi 200. až 230. dnem laktace (2. fáze). Statisticky průkazné rozdíly (P≤0,05, P≤0,01) byly zjištěny v průběhu obou realizovaných měření, v I. i II. fázi laktace. V I.fázi laktace jsou patrné výraznější změny v průběhu jednotlivých měření (před, ihned po a 3 hodiny po dojení) u dojnic kontrolní skupiny. Zatímco v II.fázi laktace u dojnic skupiny pokusné. Z výsledků vyplývá, že se pozitivně projevil systém aplikace zvoleného preparátu hygieny mléčné žlázy na počátku laktace (prvních 60 dnů), kdy v době extrémního zatížení mléčné žlázy a struků měli dojnice pokusné skupiny elastičtější a pružnější str (cs)
  • Group of 20 cows were treated with balm EUTRA TETINA, applied on udder and teats during first 60days of lactation. Control group of 20 cows was without treatment. One front teat was carried out twice a lactation, between the 40th and 70th (1st stage) and 200th and 230th (2nd stage) day of lactation. Length and diameter of teat were measured and sonographic investigation of teat was carried out before milking, immediately after milking and 3 hours after milking. Teat canal length, area of teat end and teat wall thickness were measured on sonographic picture. Significant differences were evaluated in both measuring, in the 1st and in the 2nd stage of lactation (P≤0,05, P≤0,01). Higher changes are demonstrated in particular measuring (before, after and 3 hours after milking) in the 1st stage of lactation in cows of control group. This trend is in the 2nd stage of lactation in cows of trial group, too. Application of evaluated system of mammary gland hygiene (first 60 days of lactation) has (en)
Title
  • Změny utváření struku v průběhu dojení a laktace v závislosti na způsobu ošetřování mléčné žlázy
  • Změny utváření struku v průběhu dojení a laktace v závislosti na způsobu ošetřování mléčné žlázy (cs)
  • The changes of teat formation during the milking and lactation depending on mammary gland treatment (en)
skos:prefLabel
  • Změny utváření struku v průběhu dojení a laktace v závislosti na způsobu ošetřování mléčné žlázy
  • Změny utváření struku v průběhu dojení a laktace v závislosti na způsobu ošetřování mléčné žlázy (cs)
  • The changes of teat formation during the milking and lactation depending on mammary gland treatment (en)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/06:17118!RIV07-MSM-41210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 896;898
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046070901)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 510186
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/06:17118
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • hygiene,prevention,teat measures,somatic cells count,length of milking (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [23EC28F7F6E8]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • JČU České Budějovice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • JČU České Budějovice
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
  • Neuvedeno, 0
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mezinárodní vědecká konference „BIOTECHNOLOGIE 2006“
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Louda, František
  • Stádník, Luděk
  • Rákos, Michal
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
https://schema.org/isbn
  • 80-85645-53-X
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software