About: Užitkové vlastnosti dojeného skotu a četnost dojení v období rozdojování     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The evaluation of milk performance and reproduction characteristics in dairy cows and demonstration of expected positive effect of multiple daily milking on improvement of milk production and reproduction characteristics was the aim of the work. The multiple daily milking positive effect on milk production, milk content (fat and protein), on persistent of lactation and together with negative effect on service period were be detected. (en)
  • Cílem práce bylo zhodnotit mléčnou užitkovost a reprodukci v chovu dojeného skotu pomocí vybraných ukazatelů a prokázat očekávaný pozitivní vliv vícečetného dojení po otelení (v období rozdojování) na mléčnou užitkovost a reprodukční ukazatele. U sledovaného souboru se částečně potvrdila hypotéza o pozitivním vlivu systému vícečetného dojení na reprodukci a mléčnou užitkovost, konkrétně na celkovou produkci mléka za normovanou laktaci, na množství tuku a bílkovin v kilogramech za normovanou laktaci a na počet inseminací potřebných k zabřeznutí (snížení inseminačního indexu). Pomocí statistických metod byl ale zároveň prokázán negativní vliv vícečetného dojení na množství tuku a bílkovin v procentech a na prodloužení inseminačního intervalu.
  • Cílem práce bylo zhodnotit mléčnou užitkovost a reprodukci v chovu dojeného skotu pomocí vybraných ukazatelů a prokázat očekávaný pozitivní vliv vícečetného dojení po otelení (v období rozdojování) na mléčnou užitkovost a reprodukční ukazatele. U sledovaného souboru se částečně potvrdila hypotéza o pozitivním vlivu systému vícečetného dojení na reprodukci a mléčnou užitkovost, konkrétně na celkovou produkci mléka za normovanou laktaci, na množství tuku a bílkovin v kilogramech za normovanou laktaci a na počet inseminací potřebných k zabřeznutí (snížení inseminačního indexu). Pomocí statistických metod byl ale zároveň prokázán negativní vliv vícečetného dojení na množství tuku a bílkovin v procentech a na prodloužení inseminačního intervalu. (cs)
Title
  • Užitkové vlastnosti dojeného skotu a četnost dojení v období rozdojování
  • Dairy cows performances and daily milking frequency in first lactation stage (en)
  • Užitkové vlastnosti dojeného skotu a četnost dojení v období rozdojování (cs)
skos:prefLabel
  • Užitkové vlastnosti dojeného skotu a četnost dojení v období rozdojování
  • Dairy cows performances and daily milking frequency in first lactation stage (en)
  • Užitkové vlastnosti dojeného skotu a četnost dojení v období rozdojování (cs)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/06:17080!RIV07-MSM-41210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 160;164
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046070901)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 505608
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/06:17080
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • milk production,milking frequency,milking starting,open days,interval to 1st AI (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [7368F2D1D1F5]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • ČZU Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • ČZU Praha
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
  • Neuvedeno, 0
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník referátů z mezinárodní konference Den mléka 2006
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Ježková, Alena
  • Pařilová, Marcela
  • Amerlingová, Olga
  • Laurynová, Zuzana
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká zemědělská univerzita v Praze
https://schema.org/isbn
  • 80-213-1498-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software