About: Mikrobiologická charakteristika a obsah prebiotik ve vybraných zahraničních a tuzemských probiotických a symbiotických preparátech.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem naší studie bylo kvalitativní (srovnání deklarovaných a identifikovaných druhů) a kvantitativní (srovnání deklarovaného a skutečného počtu probiotických bakterií, even. deklarovaného a skutečného obsahu prebiotik, resp. oligofruktanů a fruktanového polysacharidu) zhodnocení vybraných zahraničních a tuzemských probiotických či synbiotických preparátů.
  • Cílem naší studie bylo kvalitativní (srovnání deklarovaných a identifikovaných druhů) a kvantitativní (srovnání deklarovaného a skutečného počtu probiotických bakterií, even. deklarovaného a skutečného obsahu prebiotik, resp. oligofruktanů a fruktanového polysacharidu) zhodnocení vybraných zahraničních a tuzemských probiotických či synbiotických preparátů. (cs)
  • Microbiological analysis was performed on twelve different samples (ten foreign and two czech) of probiotic and synbiotic products that claimed to contain lactobacilli and/or bifidobacteria. The species were identified according to phenoyipic characters, using API 50CH, API 50CHL and RAPID ID32A kits. Some bacterial strains belonging to the Bifidobacterium genus were identified using genotypic methods (amplification of specific DNA fragments by PCR and analysis of their nucleotide sequences). The number of microorganisms contained in the preparations was determined using the plate-count method. The contents of prebiotics was measured by method „Fructan assay procedure for the measurement of oligofructan and fructan polysaccharide separate from sucrose and reducing sugars“. (en)
Title
  • Mikrobiologická charakteristika a obsah prebiotik ve vybraných zahraničních a tuzemských probiotických a symbiotických preparátech.
  • Microbial analysis and contents of prebiotics in some foreign and Czech probiotics and synbiotics preparations. (en)
  • Mikrobiologická charakteristika a obsah prebiotik ve vybraných zahraničních a tuzemských probiotických a symbiotických preparátech. (cs)
skos:prefLabel
  • Mikrobiologická charakteristika a obsah prebiotik ve vybraných zahraničních a tuzemských probiotických a symbiotických preparátech.
  • Microbial analysis and contents of prebiotics in some foreign and Czech probiotics and synbiotics preparations. (en)
  • Mikrobiologická charakteristika a obsah prebiotik ve vybraných zahraničních a tuzemských probiotických a symbiotických preparátech. (cs)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/06:16273!RIV07-GA0-41210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 88;95
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GP523/05/P117), Z(MSM6046070901)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 485770
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/06:16273
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • prebiotics, synbiotics, bifidobacteria, PCR (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1760A00FB73F]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
  • Neuvedeno, 0
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník přednášek Mléko a sýry
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Killer, Jiří
  • Tománková, Eva
  • Rada, Vojtěch
  • Trojanová, Iva
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
https://schema.org/isbn
  • 80-7080-620-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 41 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software