About: Účinek přídavku Akomedu R, lipázy a vliv časného odstavu na složení jatečného těla brojlerových králíků     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The effect of Akomed R, lipase and early weaning was observed on dressing percentage and body composition in broiler rabbits. The rabbits were divided into 4 groups (10 rabbits in group). Group 1 weaned at 27 days of age and fed of kontrol diets, group 2 weaned at 27 days of age and fed experimental diets with Akomed R and lipase, group 3 weaned at 34 days of age and fed of kontrol diets, group 4 weaned at 34 days of age and fed experimental diets with Akomed R and lipase. Rabbits were slaughtered at 77 days of age (6 rabbits per group). Early weaning and the supplement of Akomed R and lipase did not affect the dressing percentage. The weight and share of thigh meat was significantly higher in rabbit weaning at 34 days of age in group with Akomed R and lipase.The share of renal fat from carcass weight was nonsignificantly lower in both groups with Akomed R and lipase. (en)
  • Králičí maso svými vlastnostmi patří k dietním druhům masa. Z pohledu konzumenta je rozhodující především jeho kvalita. V této souvislosti byl sledován vliv doplňku Akomedu R (směs kyseliny kaprylové, kaprinové a laurové vázané v triglyceridech) a lipázy na jatečnou užitkovost u brojlerových králíků při odstavu ve 27 a 34 dnech věku. Do pokusu bylo zařazeno 40 králíků genotypu HYPLUS, rozdělených do 4 skupin. Králíčata byla odstavena ve věku 27 a 34 dnů, vždy po 20 kusech. V rámci každého odstavu byla polovina králíků krmena pokusnou krmnou směsí s doplňkem 1 % Akomedu R a 0,5 % lipázy. Polovina králíků byla krmena kontrolní krmnou směsí bez přídavku doplňku. Krmení a napájení bylo ad libitní po celou dobu pokusu. Jatečná užitkovost králíků byla posuzována na základě disekce ve věku 77 dnů (6 králíků z každé skupiny). Z výsledku jatečného rozboru je patrné, že jatečná výtěžnost nebyla významně ovlivněna dobou odstavu ani doplňkem Akomedu R a lipázy. U skupiny králíků odstavených ve 34 dnech věku,
  • Králičí maso svými vlastnostmi patří k dietním druhům masa. Z pohledu konzumenta je rozhodující především jeho kvalita. V této souvislosti byl sledován vliv doplňku Akomedu R (směs kyseliny kaprylové, kaprinové a laurové vázané v triglyceridech) a lipázy na jatečnou užitkovost u brojlerových králíků při odstavu ve 27 a 34 dnech věku. Do pokusu bylo zařazeno 40 králíků genotypu HYPLUS, rozdělených do 4 skupin. Králíčata byla odstavena ve věku 27 a 34 dnů, vždy po 20 kusech. V rámci každého odstavu byla polovina králíků krmena pokusnou krmnou směsí s doplňkem 1 % Akomedu R a 0,5 % lipázy. Polovina králíků byla krmena kontrolní krmnou směsí bez přídavku doplňku. Krmení a napájení bylo ad libitní po celou dobu pokusu. Jatečná užitkovost králíků byla posuzována na základě disekce ve věku 77 dnů (6 králíků z každé skupiny). Z výsledku jatečného rozboru je patrné, že jatečná výtěžnost nebyla významně ovlivněna dobou odstavu ani doplňkem Akomedu R a lipázy. U skupiny králíků odstavených ve 34 dnech věku, (cs)
Title
  • Účinek přídavku Akomedu R, lipázy a vliv časného odstavu na složení jatečného těla brojlerových králíků
  • The effect of Akomed R, lipase and early weaning on carcass content in broiler rabbits (en)
  • Účinek přídavku Akomedu R, lipázy a vliv časného odstavu na složení jatečného těla brojlerových králíků (cs)
skos:prefLabel
  • Účinek přídavku Akomedu R, lipázy a vliv časného odstavu na složení jatečného těla brojlerových králíků
  • The effect of Akomed R, lipase and early weaning on carcass content in broiler rabbits (en)
  • Účinek přídavku Akomedu R, lipázy a vliv časného odstavu na složení jatečného těla brojlerových králíků (cs)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/06:16271!RIV07-MSM-41210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 34;34
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046070901)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 504762
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/06:16271
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • rabbit,early weaning,Akomed R,lipase,dressing percentage (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [6EEBD1BEAB1D]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • MZLU Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • MZLU Brno
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
  • Neuvedeno, 0
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník souhrnů sdělení XXXIII. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Tůmová, Eva
  • Skřivanová, Věra
  • Zita, Lukáš
  • Zich, Roman
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 80-7157-930-0
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software