Technologická jakost sklízených bulev cukrovky je základním kritériem při nákupu řepy cukrovary. Pěstitelé se snaží produkovat co nejkvalitnější surovinu. K tomu využívají řadu pěstitelských opatření a přízně počasí v průběhu vegetace a při vlastní sklizni a skladování řepy před zpracováním. Vliv jednotlivých pěstitelských opatření na technologickou jakost je velmi rozmanitý a velmi obtížně definovatelný, jako příklad mohou posloužit i naše dřívější analýzy technologie pěstování u vybraných pěstitelů (tabulka 3).
Technologická jakost sklízených bulev cukrovky je základním kritériem při nákupu řepy cukrovary. Pěstitelé se snaží produkovat co nejkvalitnější surovinu. K tomu využívají řadu pěstitelských opatření a přízně počasí v průběhu vegetace a při vlastní sklizni a skladování řepy před zpracováním. Vliv jednotlivých pěstitelských opatření na technologickou jakost je velmi rozmanitý a velmi obtížně definovatelný, jako příklad mohou posloužit i naše dřívější analýzy technologie pěstování u vybraných pěstitelů (tabulka 3). (cs)
The article is about technological quality of sugar-beet (en)