About: VLIV ODRŮDY A STANOVIŠTĚ NA PRODUKCI PROTEINU ZRNA PŠENICE SETÉ (Triticum sativum) A JEHO KRMNOU KVALITU     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Experimentální práce byly zaměřeny na posouzení vlivu studovaných faktorů (kontrastních odrůd a stanovišť) na nutriční charakteristiky zrna pšenice seté, konkrétně na obsah základních živin (i energetickou hodnotu) a krmnou kvalitu proteinu, prověřovanou na modelových zvířatech. Ve sledování byly odrůdy SULAMIT (pekařská odrůda – E – elitní jakostní kategorie, polopozdní, středního vzrůstu, zrno středně velké, odolná proti poléhání a porůstání) a ESTICA (odrůda s nevhodnou pekařskou jakostí – C, polopozdní, středního vzrůstu, zrno středně velké, odolná proti poléhání, porůstání a chorobám).Soubor studovaných pšenic byl nejdříve podroben Weendské analýze, ke zjištění průměrného obsahu (g . kg-1) základních živin (Nx6,25 = 126,7± 8,36, tuk = 19 ± 2,3, vláknina = 35,2 ± 1,04, BNLV = 685,5±7,13 ) a energie (BE = 16,4±0,04 MJ. kg-1), přičemž lze konstatovat, že nejvýraznější změny byly podchyceny právě v obsahu dusíkatých látek.
  • Experimentální práce byly zaměřeny na posouzení vlivu studovaných faktorů (kontrastních odrůd a stanovišť) na nutriční charakteristiky zrna pšenice seté, konkrétně na obsah základních živin (i energetickou hodnotu) a krmnou kvalitu proteinu, prověřovanou na modelových zvířatech. Ve sledování byly odrůdy SULAMIT (pekařská odrůda – E – elitní jakostní kategorie, polopozdní, středního vzrůstu, zrno středně velké, odolná proti poléhání a porůstání) a ESTICA (odrůda s nevhodnou pekařskou jakostí – C, polopozdní, středního vzrůstu, zrno středně velké, odolná proti poléhání, porůstání a chorobám).Soubor studovaných pšenic byl nejdříve podroben Weendské analýze, ke zjištění průměrného obsahu (g . kg-1) základních živin (Nx6,25 = 126,7± 8,36, tuk = 19 ± 2,3, vláknina = 35,2 ± 1,04, BNLV = 685,5±7,13 ) a energie (BE = 16,4±0,04 MJ. kg-1), přičemž lze konstatovat, že nejvýraznější změny byly podchyceny právě v obsahu dusíkatých látek. (cs)
  • The experiment were scope of the appreciation of influence contractive variety (SULAMIT, ESTICA) and posts (NECHANICE, LIPA ) on protein of grains wheat (Triticum sativum). There were monitoring hectare yields and chemist content of grains, feeding value were verification on growth and balance tests at laboratory white rats. Content of protein were most variable parameter of nutritive value. Conditions of station strongest influence a production of protein from units of area and amount of Nx6,25 in grain, negative influence his nutritive values (BV, PER). Biosynthesis of nutritive protein in grain significant depend a genetical factors, influence of post were lower. (en)
Title
  • VLIV ODRŮDY A STANOVIŠTĚ NA PRODUKCI PROTEINU ZRNA PŠENICE SETÉ (Triticum sativum) A JEHO KRMNOU KVALITU
  • THE INFLUENCE OF VARIETY AND POST OF GRAINS PROTEIN OF WHEAT (Triticum sativum) ON PRODUCTION AND HIS FEEDING VALULES (en)
  • VLIV ODRŮDY A STANOVIŠTĚ NA PRODUKCI PROTEINU ZRNA PŠENICE SETÉ (Triticum sativum) A JEHO KRMNOU KVALITU (cs)
skos:prefLabel
  • VLIV ODRŮDY A STANOVIŠTĚ NA PRODUKCI PROTEINU ZRNA PŠENICE SETÉ (Triticum sativum) A JEHO KRMNOU KVALITU
  • THE INFLUENCE OF VARIETY AND POST OF GRAINS PROTEIN OF WHEAT (Triticum sativum) ON PRODUCTION AND HIS FEEDING VALULES (en)
  • VLIV ODRŮDY A STANOVIŠTĚ NA PRODUKCI PROTEINU ZRNA PŠENICE SETÉ (Triticum sativum) A JEHO KRMNOU KVALITU (cs)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/05:12791!RIV06-MSM-41210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 20;22
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046070901)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 549254
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/05:12791
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • wheat, grain, variety, station, feeding quality of protein (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9B5E4756EAED]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
  • Neuvedeno, 0
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • VI. Kábrtovy dietetické dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Petr, Jiří
  • Mudřík, Zdeněk
  • Kodeš, Alois
  • Hučko, Boris
  • Koutná, Karla
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VFU Brno
https://schema.org/isbn
  • 80-7305-521-X
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software