About: Obsah polyfenolických antioxidantů a trans-resveratrolu v plodech různých odrůd révy vinné (Vitis vinifera L.)     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Byl stanoven obsah polyfenolických antioxidantů jako celkových polyfenolů a trans-resveratrolu ve dvanácti odrůdách révy vinné ze sklizně 2001 a 2002. Polyfenolické antioxidanty hroznů jsou velmi účinné jako ochranné látky proti vzniku rakoviny a kardiovaskulárních onemocnění. Obsah celkových polyfenolů byl stanoven spektrofotometricky s Folin-Ciocalteuovým činidlem a obsah trans-resveratrolu metodou HPLC. Byl stanoven jejich obsah v moštu, slupkách a semenech hroznů. Průměrné obsahy v ročnících 2001 a 2002 byly 171 mg/l a 324 mg/l v moštu, 7 470 mg/kg suš. a 15 600 mg/kg suš. ve slupkách hroznů a 91 450 mg/kg v suš. a 107 440 mg/kg suš. v semenech. Průměrné roční obsahy trans-resveratrolu v letech 2001 a 2002 dosahovaly hodnot 0,817.10-2 mg/kg suš. a 4,97.10-2 mg/kg suš. ve slupkách hroznů a 52,7.10-2 mg/kg sušiny a 4,63.10-2 mg/kg suš. v semenech, zatímco obsah trans-resveratrolu v moštu byl téměř zanedbatelný. Získané výsledky byly statisticky zhodnoceny programy Statgraphic. Byly nalezeny statis
  • Byl stanoven obsah polyfenolických antioxidantů jako celkových polyfenolů a trans-resveratrolu ve dvanácti odrůdách révy vinné ze sklizně 2001 a 2002. Polyfenolické antioxidanty hroznů jsou velmi účinné jako ochranné látky proti vzniku rakoviny a kardiovaskulárních onemocnění. Obsah celkových polyfenolů byl stanoven spektrofotometricky s Folin-Ciocalteuovým činidlem a obsah trans-resveratrolu metodou HPLC. Byl stanoven jejich obsah v moštu, slupkách a semenech hroznů. Průměrné obsahy v ročnících 2001 a 2002 byly 171 mg/l a 324 mg/l v moštu, 7 470 mg/kg suš. a 15 600 mg/kg suš. ve slupkách hroznů a 91 450 mg/kg v suš. a 107 440 mg/kg suš. v semenech. Průměrné roční obsahy trans-resveratrolu v letech 2001 a 2002 dosahovaly hodnot 0,817.10-2 mg/kg suš. a 4,97.10-2 mg/kg suš. ve slupkách hroznů a 52,7.10-2 mg/kg sušiny a 4,63.10-2 mg/kg suš. v semenech, zatímco obsah trans-resveratrolu v moštu byl téměř zanedbatelný. Získané výsledky byly statisticky zhodnoceny programy Statgraphic. Byly nalezeny statis (cs)
  • Contents of polyphenolic antioxidants as total polyphenols and trans-resveratrol in twelvw vine varieties from the harvests 2001 and 2002 were determined. Polyphenolic antioxidants of grapes are very effective as protective compounds against the development of cancer and cardiovascular diseases. Content of total polyphenols was determined spectrophotometrically with Folin-Ciocalteau reagent and trans-resveratrol content by HPLC. Contents were determined in must, skins, and seeds of grapes. Averige contents in 2001 and 2002 were 171 mg/L and 324 mg/L in must, 7470 mg/kg DM and 15600 mg/kg DM in the skins of grapes and 91450 mg/kg DM and 107440 mg/kg DM in the seeds, resp. Average years contents of trans-resveratrol in 2001 and 2002 reached 0.817x10-2 mg/kg DM and 4.97x10-2 mg/kg DM in the skins of grapes and 52.7x10-2 mg/kg DM and 4.63x10-2 mg/kg DM in the seeds, while trans-resveratrol content in must was nearly negligible. Obtained results were evaluated statistically by Statgraphic programmes. S (en)
Title
  • Obsah polyfenolických antioxidantů a trans-resveratrolu v plodech různých odrůd révy vinné (Vitis vinifera L.)
  • Obsah polyfenolických antioxidantů a trans-resveratrolu v plodech různých odrůd révy vinné (Vitis vinifera L.) (cs)
  • Content of polyphenolic antioxidants and trans-reveratrol in grapes of different varieties of vine (Vitis vinifera L.) (en)
skos:prefLabel
  • Obsah polyfenolických antioxidantů a trans-resveratrolu v plodech různých odrůd révy vinné (Vitis vinifera L.)
  • Obsah polyfenolických antioxidantů a trans-resveratrolu v plodech různých odrůd révy vinné (Vitis vinifera L.) (cs)
  • Content of polyphenolic antioxidants and trans-reveratrol in grapes of different varieties of vine (Vitis vinifera L.) (en)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/04:9620!RIV/2005/MSM/412105/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 0;0
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 412100002)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 577284
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/04:9620
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • vine; grapes; seeds; skins; must; polyphenolic antioxidants; trans-resveratrol; effect of variety; effect of year; effect of part (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [878054AC9418]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků XXXV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Lachman, Jaromír
  • Pivec, Vladimír
  • Šulc, Miloslav
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav potravinářský Praha
https://schema.org/isbn
  • 80-902671-8-1
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software