About: Survival of bifidobacteria in dairy products during shelf life     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Six dairy products were tested. Bifidobacteria were enumerated and isolated using TPY agar modified by the addition of mupirocin (100 mglL). Isolates were identified to the genus level by the detection of fructose-6-phosphate phosphoketolase (F6PPK) and by the FISH method. Bifidobacteria were characterised using API 50 CHL and API ID 32 A Rapid tests. In addition, grow at 46°C was tested. Subsequently, all strains were identified to the species level using computer program Bacter. The identification was also carried out by PCR method using genus- and species-specific primers. The bifidobacterial counts in tested products varied from 2.37 to 7.17 log CFU/mL. Two of six products tested met the IDF recommendation and had the bifidobacterial counts higher than 6 log CFU/mL during the whole shelf life period. High selectivity was seen for modified TPY agar from which all of the isolates were identified as bifidobacteria. While most strains were identified as B. animalis using Bacter program, the same is (en)
  • Cílem naší práce bylo sledovat počty bifidobakterií ve vybraných mléčných výrobcích během záruční doby. Dalším úkolem bylo izolovat a identifikovat bifidobakterie z těchto výrobků. Bylo sledováno 6 mléčných výrobků. Stanovení počtu a izolace bifidobakterií byla provedena pomocí TPY agaru modifikovaného přídavkem mupirocinu. Izoláty byly identifikovány na rodovou úroveň stanovením aktivity fruktózo-6-fosfát fosfoketolázy. Bifidobakterie byly charakterizovány pomocí API 50 CHL a API ID 32 A Rapid testů, byla stanovena jejich schopnost růstu při 46°C a na základě výsledků těchto testů byly identifikovány pomocí počítačového programu Bacter. Identifikace byla provedena rovněž metodou PCR s použitím rodově a druhově specifických primerů. Modifikovaný TPY agar se ukázal jako vhodný pro izolaci a stanovení počtu bifidobakterií v mléčných výrobcích, všechny izoláty byly určeny jako bifidobakterie. U čtyř mléčných výrobků dosahovaly průměrné počty bifidobakterií požadované hodnoty 106 CFU/ml výrobku. U další
  • Cílem naší práce bylo sledovat počty bifidobakterií ve vybraných mléčných výrobcích během záruční doby. Dalším úkolem bylo izolovat a identifikovat bifidobakterie z těchto výrobků. Bylo sledováno 6 mléčných výrobků. Stanovení počtu a izolace bifidobakterií byla provedena pomocí TPY agaru modifikovaného přídavkem mupirocinu. Izoláty byly identifikovány na rodovou úroveň stanovením aktivity fruktózo-6-fosfát fosfoketolázy. Bifidobakterie byly charakterizovány pomocí API 50 CHL a API ID 32 A Rapid testů, byla stanovena jejich schopnost růstu při 46°C a na základě výsledků těchto testů byly identifikovány pomocí počítačového programu Bacter. Identifikace byla provedena rovněž metodou PCR s použitím rodově a druhově specifických primerů. Modifikovaný TPY agar se ukázal jako vhodný pro izolaci a stanovení počtu bifidobakterií v mléčných výrobcích, všechny izoláty byly určeny jako bifidobakterie. U čtyř mléčných výrobků dosahovaly průměrné počty bifidobakterií požadované hodnoty 106 CFU/ml výrobku. U další (cs)
Title
  • Survival of bifidobacteria in dairy products during shelf life (en)
  • Přežívání bifidobakterií v mléčných výrobcích během záruční doby
  • Přežívání bifidobakterií v mléčných výrobcích během záruční doby (cs)
skos:prefLabel
  • Survival of bifidobacteria in dairy products during shelf life (en)
  • Přežívání bifidobakterií v mléčných výrobcích během záruční doby
  • Přežívání bifidobakterií v mléčných výrobcích během záruční doby (cs)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/04:7081!RIV/2005/MSM/412105/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 75;79
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 412100003)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 581708
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/04:7081
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • bifidobacteria, dairy products, probiotics (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [405D5BC43E12]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mléko a sýry 2004. Celostátní přehlídky sýrů.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Vlková, Eva
  • Rada, Vojtěch
  • Trojanová, Iva
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká společnost chemická
https://schema.org/isbn
  • 978-80-86238-4
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software