About: PROTEIN VALUE AT POTENTINAL SPECIES OF WHEAT (Triticum sativa)     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Studované linie pšenice seté (A, B, C, D) kontrastního výnosového potenciálu a obsahu dusíkatých látek byly získány ze šlechtění krmných odrůd ve VÚRV v Praze Ruzyni a byly analyzovány na obsah aminokyselin na AAA 400. V biologických experimentech byla sledována odezva laboratorních potkanů na polosyntetické diety, ve kterých výhradním zdrojem dusíku, v množství ekvivalentním obsahu 10 % N x 6,25, byly nové linie pšenice seté. Sledované parametry byly: EAAI (index esenciálních aminokyselin), CS (chemické skóre), KSS (koeficient skutečné stravitelnosti), BHB (biologická hodnota bílkovin), NPU (netto využití proteinu), PER (bílkovinný produkční poměr). Prezentované výsledky dokumentují kvalitativní i kvantitativní rozlišnosti proteinové složky nadějných linií krmných pšenic, lišících se nejen krmnou hodnotou, obsahem dusíkatých látek, bílkovin a aminokyselin, ale i pěstitelskými vlastnostmi a výnosovým potenciálem.
  • Studované linie pšenice seté (A, B, C, D) kontrastního výnosového potenciálu a obsahu dusíkatých látek byly získány ze šlechtění krmných odrůd ve VÚRV v Praze Ruzyni a byly analyzovány na obsah aminokyselin na AAA 400. V biologických experimentech byla sledována odezva laboratorních potkanů na polosyntetické diety, ve kterých výhradním zdrojem dusíku, v množství ekvivalentním obsahu 10 % N x 6,25, byly nové linie pšenice seté. Sledované parametry byly: EAAI (index esenciálních aminokyselin), CS (chemické skóre), KSS (koeficient skutečné stravitelnosti), BHB (biologická hodnota bílkovin), NPU (netto využití proteinu), PER (bílkovinný produkční poměr). Prezentované výsledky dokumentují kvalitativní i kvantitativní rozlišnosti proteinové složky nadějných linií krmných pšenic, lišících se nejen krmnou hodnotou, obsahem dusíkatých látek, bílkovin a aminokyselin, ale i pěstitelskými vlastnostmi a výnosovým potenciálem. (cs)
  • There were analysed 4 samples of wheats, which were choices as feedings wheat. By all samples analysed for content of aminoacids on automatic aminoacids analyser AAA 400. According the simple methods were counted biological values of wheat’s protein. Wheats were compared according of AA content, according EAA in the minimum, accordin content of basic EAA, according chemical score CS. In the balance trials was next following quantity nitrogen matters in the urine and in the faceses. Out of ascertained data was rated these feeding values: biological value of proteins (BHB), coefficient of true nitrogen digestibility (KSs), net protein utilisation calculated (NPUc), protein efficiency ratio (PER). (en)
Title
  • PROTEIN VALUE AT POTENTINAL SPECIES OF WHEAT (Triticum sativa) (en)
  • HODNOTA PROTEINŮ POTENCIÁLNÍCH ODRŮD PŠENICE SETÉ (Triticum sativa)
  • HODNOTA PROTEINŮ POTENCIÁLNÍCH ODRŮD PŠENICE SETÉ (Triticum sativa) (cs)
skos:prefLabel
  • PROTEIN VALUE AT POTENTINAL SPECIES OF WHEAT (Triticum sativa) (en)
  • HODNOTA PROTEINŮ POTENCIÁLNÍCH ODRŮD PŠENICE SETÉ (Triticum sativa)
  • HODNOTA PROTEINŮ POTENCIÁLNÍCH ODRŮD PŠENICE SETÉ (Triticum sativa) (cs)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/04:6813!RIV/2005/MSM/412105/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 25;27
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 412100003)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 566575
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/04:6813
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • wheat; content of amino acids; new cultivars of feeds wheat; crude protein; feedings value; biological testing (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [ECBCFEE4428E]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Košice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Košice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Dni výživy a veterinárnej dietetiky %22VI.%22 Days of nutrition and veterinary dietetics %22VI%22.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Mudřík, Zdeněk
  • Kodeš, Alois
  • Plachý, Vladimír
  • Hučko, Boris
  • Christodoulou, V.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • UVL Košice
https://schema.org/isbn
  • 80-8088-009-3
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 84 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software