Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Studované linie pšenice seté (A, B, C, D) kontrastního výnosového potenciálu a obsahu dusíkatých látek byly získány ze šlechtění krmných odrůd ve VÚRV v Praze Ruzyni a byly analyzovány na obsah aminokyselin na AAA 400. V biologických experimentech byla sledována odezva laboratorních potkanů na polosyntetické diety, ve kterých výhradním zdrojem dusíku, v množství ekvivalentním obsahu 10 % N x 6,25, byly nové linie pšenice seté. Sledované parametry byly: EAAI (index esenciálních aminokyselin), CS (chemické skóre), KSS (koeficient skutečné stravitelnosti), BHB (biologická hodnota bílkovin), NPU (netto využití proteinu), PER (bílkovinný produkční poměr). Prezentované výsledky dokumentují kvalitativní i kvantitativní rozlišnosti proteinové složky nadějných linií krmných pšenic, lišících se nejen krmnou hodnotou, obsahem dusíkatých látek, bílkovin a aminokyselin, ale i pěstitelskými vlastnostmi a výnosovým potenciálem.
- Studované linie pšenice seté (A, B, C, D) kontrastního výnosového potenciálu a obsahu dusíkatých látek byly získány ze šlechtění krmných odrůd ve VÚRV v Praze Ruzyni a byly analyzovány na obsah aminokyselin na AAA 400. V biologických experimentech byla sledována odezva laboratorních potkanů na polosyntetické diety, ve kterých výhradním zdrojem dusíku, v množství ekvivalentním obsahu 10 % N x 6,25, byly nové linie pšenice seté. Sledované parametry byly: EAAI (index esenciálních aminokyselin), CS (chemické skóre), KSS (koeficient skutečné stravitelnosti), BHB (biologická hodnota bílkovin), NPU (netto využití proteinu), PER (bílkovinný produkční poměr). Prezentované výsledky dokumentují kvalitativní i kvantitativní rozlišnosti proteinové složky nadějných linií krmných pšenic, lišících se nejen krmnou hodnotou, obsahem dusíkatých látek, bílkovin a aminokyselin, ale i pěstitelskými vlastnostmi a výnosovým potenciálem. (cs)
- There were analysed 4 samples of wheats, which were choices as feedings wheat. By all samples analysed for content of aminoacids on automatic aminoacids analyser AAA 400. According the simple methods were counted biological values of wheat’s protein. Wheats were compared according of AA content, according EAA in the minimum, accordin content of basic EAA, according chemical score CS. In the balance trials was next following quantity nitrogen matters in the urine and in the faceses. Out of ascertained data was rated these feeding values: biological value of proteins (BHB), coefficient of true nitrogen digestibility (KSs), net protein utilisation calculated (NPUc), protein efficiency ratio (PER). (en)
|
Title
| - PROTEIN VALUE AT POTENTINAL SPECIES OF WHEAT (Triticum sativa) (en)
- HODNOTA PROTEINŮ POTENCIÁLNÍCH ODRŮD PŠENICE SETÉ (Triticum sativa)
- HODNOTA PROTEINŮ POTENCIÁLNÍCH ODRŮD PŠENICE SETÉ (Triticum sativa) (cs)
|
skos:prefLabel
| - PROTEIN VALUE AT POTENTINAL SPECIES OF WHEAT (Triticum sativa) (en)
- HODNOTA PROTEINŮ POTENCIÁLNÍCH ODRŮD PŠENICE SETÉ (Triticum sativa)
- HODNOTA PROTEINŮ POTENCIÁLNÍCH ODRŮD PŠENICE SETÉ (Triticum sativa) (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41210/04:6813!RIV/2005/MSM/412105/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41210/04:6813
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - wheat; content of amino acids; new cultivars of feeds wheat; crude protein; feedings value; biological testing (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Dni výživy a veterinárnej dietetiky %22VI.%22 Days of nutrition and veterinary dietetics %22VI%22.
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Mudřík, Zdeněk
- Kodeš, Alois
- Plachý, Vladimír
- Hučko, Boris
- Christodoulou, V.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |