Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cytokinins optimise yielding.. Mineral content ofwheat grain show that the efficacity of the treatment correlate to chemical structure of substituents bind to core of cytokinin. They change Falling numbers, wet gluten content and tensuility. BAP, BAP–ri, a MemTR enhance gluten content, MeOTR–ri, MeOTR, 2A6 (3OH) BAP, a 2Cl 6 (3OH) BAP diminished them., and the tensility was changed too. Treatment by cytokinins affected mineral content of the grain.. Ribosyloed supported cumulation of P, K, and Zn with parallel reduction of nitrate content, Cu and Ca content. Mg changed nonsignificantly. Free cytokinins were below the activity of bind one. Ordinarily make lower cumulation Ca, Mg and Cu, whileK and Zn content mostly escalated. (en)
- Cytokininy optimalizují tvorbu výnosu. Minerální složení zrna v letech 1998-2003 i kvalitativní ukazatele v letech 2002 a 2003 svědčí, že aplikované látky ovlivňují nákupní parametry různě v relaci s chemickým složením látek i přesto, že zásadním determinantem hodnoty pádového čísla a obsahu lepku je ročník. Cytokininy měnily pekařskou jakost, tažnost i obsah lepku, a pádová čísla. Přípravky BAP, BAP–ri, a MemTR zvyšovaly lepek, MeOTR–ri, MeOTR, 2A6 (3OH) BAP, a 2Cl 6 (3OH) BAP snižovaly. Tažnost se měnila i s chemickým složením derivátů. Aplikace cytokininů ovlivnila i obsah minerálů. Ribosylované podpořily hromadění P, K, a Zn při současném snížení nitrátů, Cu a Ca, Mg se měnil neprůkazně. Volné cytokininy byly méně aktivní. Zpravidla snížily kumulaci Ca, Mg a Cu, obsah K a Zn většinou vzrůstal.
- Cytokininy optimalizují tvorbu výnosu. Minerální složení zrna v letech 1998-2003 i kvalitativní ukazatele v letech 2002 a 2003 svědčí, že aplikované látky ovlivňují nákupní parametry různě v relaci s chemickým složením látek i přesto, že zásadním determinantem hodnoty pádového čísla a obsahu lepku je ročník. Cytokininy měnily pekařskou jakost, tažnost i obsah lepku, a pádová čísla. Přípravky BAP, BAP–ri, a MemTR zvyšovaly lepek, MeOTR–ri, MeOTR, 2A6 (3OH) BAP, a 2Cl 6 (3OH) BAP snižovaly. Tažnost se měnila i s chemickým složením derivátů. Aplikace cytokininů ovlivnila i obsah minerálů. Ribosylované podpořily hromadění P, K, a Zn při současném snížení nitrátů, Cu a Ca, Mg se měnil neprůkazně. Volné cytokininy byly méně aktivní. Zpravidla snížily kumulaci Ca, Mg a Cu, obsah K a Zn většinou vzrůstal. (cs)
|
Title
| - Kvalita a minerální složení pšenice ošetřené cytokininy
- Kvalita a minerální složení pšenice ošetřené cytokininy (cs)
- The quality and mineral content of wheat grain after the treatment by cytonkinins. (en)
|
skos:prefLabel
| - Kvalita a minerální složení pšenice ošetřené cytokininy
- Kvalita a minerální složení pšenice ošetřené cytokininy (cs)
- The quality and mineral content of wheat grain after the treatment by cytonkinins. (en)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41210/04:6306!RIV/2005/MSM/412105/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41210/04:6306
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - quality, wheat, yield (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník příspěvků 35. Sympozium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Doležal, Karel
- Kroutil, Milan
- Hejtmánková, Alena
- Hradecká, Dana
- Staszková, Ludmila
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav potravinářský
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |