About: Změny obsahu resveratrolu v Rulandském bílém během ročního skladování za různých podmínek     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In wine has been found six minority stilbene character flavonoids. The most significant is resveratrol - 3,4',5-trihydroxystilbene. Resveratrol shows significant anti-coagulation and anti-oxidant characteristics, inhibits low density lipoproteins (LDL) and sharply enhances the proportion of high density lipoproteins (HDL) and thereby reduces the risk of cardiovascular diseases and cancer and also absorbs the free radicals. Relatively rich and widespread source of resveratrol are the grapevine grapes. Mean concentration of resveratrol in red wines is approximately 2-6 mg/L, in white wines the concentration is lower approx. 0.2-0.8 mg/L. The aim of the study was to chart the resveratrol content in Pinot blanc wine during storage. The content of resveratrol was determined using HPLC method with isocratic elution on the equipment WatersTM. The samples were divided into submultiples, which were poured into storage 15 ml containers and than stored at different storage conditions (room temperature or frigor (en)
  • Ve víně bylo nalezeno šest minoritních flavonoidů stilbenového charakteru. Nejvýznamnější je resveratrol - 3,4´,5-trihydroxystilben. Resveratrol vykazuje významné antikoagulační a antioxidační vlastnosti, inhibuje lipoproteiny s nízkou hustotou (LDL) a výrazně zvyšuje podíl proteinů o vysoké hustotě (HDL), čímž snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění a rakoviny a také absorbuje volné radikály. Relativně bohatým široce se vyskytujícím zdrojem resveratrolu jsou hrozny vinné révy. Průměrná koncentrace resveratrolu v červených vínech je asi 2-6 mg/L, v bílých vínech je koncentrace nižší cca 0,2-0,8 mg/L. Cílem studie bylo zjistit obsah resveratrolu v Rulandském bílém během skladování. Obsah resveratrolu byl stanoven metodou HPLC s isokratickou elucí na chromatografu Waters TM. Vzorky byly rozděleny na podíly, které byly 15 ml baňkách skladovány za různých skladovacích podmínek (laboratorní teplotě a lednička za a bez přístupu světla). Obsah resveratrolu v Rulandském bílém byl statisticky ovlivněn do
  • Ve víně bylo nalezeno šest minoritních flavonoidů stilbenového charakteru. Nejvýznamnější je resveratrol - 3,4´,5-trihydroxystilben. Resveratrol vykazuje významné antikoagulační a antioxidační vlastnosti, inhibuje lipoproteiny s nízkou hustotou (LDL) a výrazně zvyšuje podíl proteinů o vysoké hustotě (HDL), čímž snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění a rakoviny a také absorbuje volné radikály. Relativně bohatým široce se vyskytujícím zdrojem resveratrolu jsou hrozny vinné révy. Průměrná koncentrace resveratrolu v červených vínech je asi 2-6 mg/L, v bílých vínech je koncentrace nižší cca 0,2-0,8 mg/L. Cílem studie bylo zjistit obsah resveratrolu v Rulandském bílém během skladování. Obsah resveratrolu byl stanoven metodou HPLC s isokratickou elucí na chromatografu Waters TM. Vzorky byly rozděleny na podíly, které byly 15 ml baňkách skladovány za různých skladovacích podmínek (laboratorní teplotě a lednička za a bez přístupu světla). Obsah resveratrolu v Rulandském bílém byl statisticky ovlivněn do (cs)
Title
  • Změny obsahu resveratrolu v Rulandském bílém během ročního skladování za různých podmínek
  • Změny obsahu resveratrolu v Rulandském bílém během ročního skladování za různých podmínek (en)
  • Změny obsahu resveratrolu v Rulandském bílém během ročního skladování za různých podmínek (cs)
skos:prefLabel
  • Změny obsahu resveratrolu v Rulandském bílém během ročního skladování za různých podmínek
  • Změny obsahu resveratrolu v Rulandském bílém během ročního skladování za různých podmínek (en)
  • Změny obsahu resveratrolu v Rulandském bílém během ročního skladování za různých podmínek (cs)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/04:6025!RIV/2005/MSM/412105/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 125;128
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 412100002)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 596108
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/04:6025
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • wine, resveratrol, Pinot blanc (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0A1280B48B9D]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník 5th Int. Conference Nutrition and Foodstuff for the Third Millenium %22Public Catering%22 /Výživa a potraviny pre tretie tisícročie %22Spoločné stravovanie%22
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Lachman, Jaromír
  • Pivec, Vladimír
  • Hejtmánková, Alena
  • Faitová, Kateřina
  • Dudjak, Jiří
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
https://schema.org/isbn
  • 80-8069-421-4
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software