Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - In wine has been found six minority stilbene character flavonoids. The most significant is resveratrol - 3,4',5-trihydroxystilbene. Resveratrol shows significant anti-coagulation and anti-oxidant characteristics, inhibits low density lipoproteins (LDL) and sharply enhances the proportion of high density lipoproteins (HDL) and thereby reduces the risk of cardiovascular diseases and cancer and also absorbs the free radicals. Relatively rich and widespread source of resveratrol are the grapevine grapes. Mean concentration of resveratrol in red wines is approximately 2-6 mg/L, in white wines the concentration is lower approx. 0.2-0.8 mg/L. The aim of the study was to chart the resveratrol content in Pinot blanc wine during storage. The content of resveratrol was determined using HPLC method with isocratic elution on the equipment WatersTM. The samples were divided into submultiples, which were poured into storage 15 ml containers and than stored at different storage conditions (room temperature or frigor (en)
- Ve víně bylo nalezeno šest minoritních flavonoidů stilbenového charakteru. Nejvýznamnější je resveratrol - 3,4´,5-trihydroxystilben. Resveratrol vykazuje významné antikoagulační a antioxidační vlastnosti, inhibuje lipoproteiny s nízkou hustotou (LDL) a výrazně zvyšuje podíl proteinů o vysoké hustotě (HDL), čímž snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění a rakoviny a také absorbuje volné radikály. Relativně bohatým široce se vyskytujícím zdrojem resveratrolu jsou hrozny vinné révy. Průměrná koncentrace resveratrolu v červených vínech je asi 2-6 mg/L, v bílých vínech je koncentrace nižší cca 0,2-0,8 mg/L. Cílem studie bylo zjistit obsah resveratrolu v Rulandském bílém během skladování. Obsah resveratrolu byl stanoven metodou HPLC s isokratickou elucí na chromatografu Waters TM. Vzorky byly rozděleny na podíly, které byly 15 ml baňkách skladovány za různých skladovacích podmínek (laboratorní teplotě a lednička za a bez přístupu světla). Obsah resveratrolu v Rulandském bílém byl statisticky ovlivněn do
- Ve víně bylo nalezeno šest minoritních flavonoidů stilbenového charakteru. Nejvýznamnější je resveratrol - 3,4´,5-trihydroxystilben. Resveratrol vykazuje významné antikoagulační a antioxidační vlastnosti, inhibuje lipoproteiny s nízkou hustotou (LDL) a výrazně zvyšuje podíl proteinů o vysoké hustotě (HDL), čímž snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění a rakoviny a také absorbuje volné radikály. Relativně bohatým široce se vyskytujícím zdrojem resveratrolu jsou hrozny vinné révy. Průměrná koncentrace resveratrolu v červených vínech je asi 2-6 mg/L, v bílých vínech je koncentrace nižší cca 0,2-0,8 mg/L. Cílem studie bylo zjistit obsah resveratrolu v Rulandském bílém během skladování. Obsah resveratrolu byl stanoven metodou HPLC s isokratickou elucí na chromatografu Waters TM. Vzorky byly rozděleny na podíly, které byly 15 ml baňkách skladovány za různých skladovacích podmínek (laboratorní teplotě a lednička za a bez přístupu světla). Obsah resveratrolu v Rulandském bílém byl statisticky ovlivněn do (cs)
|
Title
| - Změny obsahu resveratrolu v Rulandském bílém během ročního skladování za různých podmínek
- Změny obsahu resveratrolu v Rulandském bílém během ročního skladování za různých podmínek (en)
- Změny obsahu resveratrolu v Rulandském bílém během ročního skladování za různých podmínek (cs)
|
skos:prefLabel
| - Změny obsahu resveratrolu v Rulandském bílém během ročního skladování za různých podmínek
- Změny obsahu resveratrolu v Rulandském bílém během ročního skladování za různých podmínek (en)
- Změny obsahu resveratrolu v Rulandském bílém během ročního skladování za různých podmínek (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41210/04:6025!RIV/2005/MSM/412105/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41210/04:6025
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - wine, resveratrol, Pinot blanc (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník 5th Int. Conference Nutrition and Foodstuff for the Third Millenium %22Public Catering%22 /Výživa a potraviny pre tretie tisícročie %22Spoločné stravovanie%22
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Lachman, Jaromír
- Pivec, Vladimír
- Hejtmánková, Alena
- Faitová, Kateřina
- Dudjak, Jiří
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |